Dimarts, 18 de Juny de 2019 - Edició 327
La República

L’unionisme radical evita fer el ridícul i desconvoca la manifestació de diumenge a Barcelona

PP i Ciudadanos havien convocat una manifestació per aquest diumenge a Barcelona per “defensar la Constitució espanyola”. L’entitat espanyolista Espanya i Catalans una de les responsables de la mobilització, l’ha […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 15/02/2019
Posa Abascal (Vox) i Rivera (Cs)

PP i Ciudadanos havien convocat una manifestació per aquest diumenge a Barcelona per “defensar la Constitució espanyola”. L’entitat espanyolista Espanya i Catalans una de les responsables de la mobilització, l’ha desconvocat. En un comunicat de premsa, l’organització ha destacat que tant aquesta mobilització com la del diumenge 10 de febrer a Madrid han estat “factors determinants” en l’anunci d’eleccions anticipades i asseguren que se senten “satisfets” amb la feina feta. D’altra banda, alerten que esperen el “moment oportú” per “mobilitzar la societat en defensa d’Espanya”, i expliquen que el bloc d’entitats convocants “tindrà continuïtat”. La manifestació de diumenge comptava amb el suport de diverses entitats espanyolistes així com Convivència Cívica Catalana, Coordinadora per Tabarnia, Somatemps i els partits Cs, PP, Vox i UPYD, entre altres organitzacions.

En aquest comunicat, l’entitat constata que “el separatisme no cessarà en els intents desestabilitzadors” i assegura que no “comprendrà el pes de la llei” en les sentències judicials. En aquest sentit, afirmen que tornaran a mobilitzar-se “en defensa d’Espanya”. Així, celebren poder “influir” en decisions que caminin cap a aquest objectiu i consideren que el seu paper ha estat el de “nexe” de totes les entitats.

Cal recordar, però, que diumenge passat la manifestació a Madrid només va poder mobilitzar 45.000 persones segons la delegación del Gobierno malgrat tenir un poder de convocatòria molt ampli i oferir autocars i dinars als manifestants. La por a fer el ridícul de la ultradreta i l’unionisme ara que ja oficialment estem en precampanya, ha estat, segur, determinant per a decidir no dur a terme aquesta mobilització. Un altre fet és que el dissabte hi ha convocada una manifestació independentista que eclipsaria la de diumenge. Tot plegat, excuses de mal pagador.

Relacionats