Divendres, 23 d'Agost de 2019 - Edició 393
La República

L’oportunitat d’unes eleccions a Espanya

“Una llista instrumental i republicana que marqui un full de ruta unitari cap a la independència” Si com sembla, el president Sánchez convoca eleccions coincidint amb la proclamació de la […]

Joan Puig
Joan Puig 13/02/2019

“Una llista instrumental i republicana que marqui un full de ruta unitari cap a la independència”

Si com sembla, el president Sánchez convoca eleccions coincidint amb la proclamació de la República – el 14 d’abril o com si ho fa el 28 del mateix mes, l’independentisme té una oportunitat d’or per guanyar el relat a tot el món. De pas, també es pot aprofitar la situació per fer callar les boques a tots aquells que parlen de la divisió al món independentista.

Cal una llista única i instrumental per visualitzar que tenim una majoria independentista contundent. Els membres de la candidatura que surtin escollits dels comicis haurien d’anar al Congrés i Senat en comptades ocasions, no pas a negociar lleis ni pressupostos. Hi ha una línia vermella clara i és diu referèndum d’autodeterminació.

La missió dels diputats en una futura legislatura ha de ser exercir de lobby independentista per totes les ambaixades que tenen seu a Madrid i també crear una opinió favorable davant els corresponsals estrangers.

Us imagineu un grup de diputats i senadors que treguin les vergonyes als grups polítics espanyols? A Madrid tenim data de caducitat. Sense cap mena de dubte, aquesta estratègia provocaria en un gran impacte en els mitjans de comunicació de tot el món.

És l’hora de l’audàcia, el concepte d’Espanya com a Estat punter al món es desfà com un terròs de sucre. L’extrema dreta marca el full de ruta de la política espanyola. Ara és el moment d’una veritable unitat i deixem per La República, la lluita partidista i democràtica per l’hegemonia.

Relacionats