Divendres, 23 d'Agost de 2019 - Edició 393
La República

Lluís Puig retrata Pere Quart en el nou llibre d’Òmnium

Òmnium Cultural impulsa el llibre Tot un honor en el qual 50 persones de diferents àmbits glossen l’obra i la trajectòria vital dels guardonats durant els 50 anys del Premi […]

Redacció
Redacció 07/12/2018
Fotografia d'arxiu de Jordi Cuixart / Europa Press

Òmnium Cultural impulsa el llibre Tot un honor en el qual 50 persones de diferents àmbits glossen l’obra i la trajectòria vital dels guardonats durant els 50 anys del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

El llibre, editat per l’entitat i Galàxia Gutenberg, repassa l’evolució i la història de les lletres catalanes, des del primer guardonat, Jordi Rubió i Balaguer, fins a l’últim Premi d’Honor, Quim Monzó, ha informat Òmnium aquest divendres en un comunicat.

“Aquest projecte serveix per fer balanç dels 50 anys de reconeixement a l’excel·lència i al compromís cívic i cultural”, assegura el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en el pròleg escrit des de la presó de Lledoners.

Cuixart ha remarcat: “La presó és un lloc que serveix per exemplificar la trajectòria de l’entitat: el compromís insubornable i incansable amb la cultura i la cohesió social”.

En el llibre, el conseller legítim de Cultura Lluís Gordi retrata Pere Quart; el pensador Xavier Antich a Josep Maria Espinàs; l’escriptora Tina Vallès a Raimon, i la periodista Bel Zaballa a Manuel de Pedrolo, entre d’altres.

Cada perfil va acompanyat d’un retrat paisatgístic d’un lloc important en la vida de cada guardonat que conformen “un recorregut per la geografia de les lletres catalanes com a punt de partida per explicar la trajectòria dels Premis d’Honor”.

El guardó va ser instituït per Òmnium Cultural el 1969 i s’atorga a persones que per la seva obra literària o científica en llengua catalana i per la seva importància i exemplaritat hagin contribuït de manera notable i contínua a la vida cultural dels territoris de parla catalana.

Relacionats