Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

L’Institut Ramon Llull impulsa les beques Baltasar Porcel

L’òrgan de difusió internacional de la cultura catalana, l’IRL, ha donat a conèixer aquest dijous la posada en marxa de les beques Baltasar Porcel. Aquestes ajudes serviran per a donar suport a traductors al català i suposen un homenatge a l’escriptor que va morir ahir dimecres. La notícia s’ha donat a conèixer després de la junta rectora de l’entitat. Aquesta ha tengut lloc a Palma i ha contat amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira. El vicepresident ha definit a Porcel com ‘un animal’ de les lletres catalanes. A més, ha afegit que, si la llengua catalana tengués més difusió internacional, l’escriptor mallorquí ‘hagués estat Premi Nobel’.

Redacció
Redacció 03/07/2009

La trobada ha estat bàsicament per fer un repàs a les activitats que l’Institut Ramon Llull ha dut a terme en els darrers mesos. També ha servit per anunciar-ne d’altres que tendran lloc aquest any. Una de les més destacades és la celebració de la ‘Setmana Balear’. Aquesta serà acollida per Brussel·les el proper mes de novembre i servirà per promocionar la cultura de les Illes Balears en totes les seves modalitats. En aquest sentit, Josep Lluís Carod-Rovira ha explicat que la comunitat autònoma presidida per Francesc Antich és ‘imprescindible per entendre l’Institut Ramon Llull’.

També s’ha explicat la celebració del VIII Campus Universitari de la Llengua Catalana. L’illa de Menorca rebrà una visita quan els alumnes visitin les Balears. Aquesta proposta es duu a terme des del 2003 i pretén donar a conèixer el català a persones de fora del país.

Respecte a la recent incorporació de nous municipis valencians a la Fundació Ramon Llull, el vicepresident de la Generalitat ha manifestat que ‘estaria encantat’ si el govern del País Valencià s’adherís definitivament a l’Institut Ramon Llull.

Relacionats