Dimarts, 23 de Juliol de 2019 - Edició 362
La República

L’Institut Català de Finances ofereix 30 MEUR en préstecs per millorar establiments hotelers

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) ofereix 30 milions d’euros en una nova línia de préstecs per millorar i modernitzar establiments hotelers a instal·lacions que tinguin la seu operativa a […]

Avatar
Agències 12/07/2019

ACN Barcelona.-L’Institut Català de Finances (ICF) ofereix 30 milions d’euros en una nova línia de préstecs per millorar i modernitzar establiments hotelers a instal·lacions que tinguin la seu operativa a Catalunya i una antiguitat mínima de dos anys. Els préstecs, que s’ofereixen en coordinació amb el Govern i la Direcció General de Turisme, van dirigits a hotels, establiments turístics, càmpings o establiments de turisme rural que vulguin fer obres o reformes per millorar l’accessibilitat o la qualitat dels serveis. La línia de finançament també contempla iniciatives per millorar l’eficiència energètica, i projectes de recerca, desenvolupament i innovació aplicada al turisme. Els préstecs poden anar entre els 60.000 i 1 milió d’euros, i es pot arribar a finançar el 100% del projecte.

Pel que fa al termini, l’ICF estableix que els préstecs es podran demanar a un màxim de 10 anys, amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys. L’ICF destina 30 milions a aquesta línia, anomenada ICF Turisme, i la Direcció General de Turisme hi aporta 3.942.346 euros per ajudar a bonificar fins al 2% els tipus d’interès. Aquests diners provenen de la recaptació de l’impost sobre les estades als establiments turístics. El turisme és un sector estratègic en l’economia catalana, ja que representa prop del 12% del PIB i un 13,8% dels ocupats. Cada any arriben prop de 19 milions de turistes internacionals, que generen més de 20.600 MEUR en despesa. A Catalunya hi ha més de 6.100 establiments turístics amb prop de 620.000 places.

Relacionats