Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

L’escola Entença de Barcelona engega les classes en barracons per quart curs consecutiu

ACN Barcelona.-Per quart curs consecutiu, els alumnes de l’escola han començat les classes en la ubicació provisional amb què van engegar l’activitat, al recinte de l’escola industrial. Després de les […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-Per quart curs consecutiu, els alumnes de l’escola han començat les classes en la ubicació provisional amb què van engegar l’activitat, al recinte de l’escola industrial. Després de les mobilitzacions, el curs passat, per aconseguir una nova ubicació provisional, l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) confia que al llarg dels propers nou el Consorci d’Educació els donarà una solució a la manca d’espai que pateixen a l’actual ubicació i als possibles efectes sobre la salut dels infants d’una subestació elèctrica molt propera. Segons ha explicat la vicepresidenta de l’AFI, Constanza Saavedra, des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona es considera una zona ”segura” en tractar-se d’una ubicació provisional, però posa en dubte que sigui així si al final, alguns nens hi fan tota l’escolarització.

Durant tot el curs passat, les famílies es van mobilitzar per exigir un trasllat al Consorci i fins i tot, van arribar a fer una tancada a la seva seu per reclamar una solució per l’escola Entença, un centre de quatre anys de vida que s’ha alçat amb mòduls prefabricats al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, al costat d’una subestació elèctrica. Segons ha explicat Saavedra, la promesa era que l’escola estigués en aquest espai només tres anys però aquest dijous els infants han començat el quart curs en els mateixos mòduls prefabricats. El curs passat, l’Ajuntament va anunciar el trasllat d’aquests barracons als jardins Marcos Redondo, però es van trobar problemes al subsòl que van fer inviable el seu trasllat. De moment, aquest espai i el recinte de la presó Model de Barcelona, són les dues possibles solucions per a una nova ubicació provisional, ja que la definitiva, un solar al costat de l’Hospital Clínic, sembla difícil de ”desbloquejar”. Tanmateix, Saavedra lamenta que continuïn sense tenir clara una ubicació definitiva perquè, tot i que l’Agència de Salut Pública manifesta que l’espai és ”segur” com a escola ”provisional”, de moment, la ubicació és ”definitiva” i s’ha hagut de créixer en aquest mateix espai. Les famílies comencen el curs però, esperançades que la solució arribarà aviat. De fet, l’espai actual no és viable per a un curs més, diu Saavedra, perquè tot i que s’hagin guanyat metres quadrats, el pati és petit i el projecte pedagògic no permet créixer ”en vertical”. Consideren que no es pot fer una escola de nova creació sense tenir clara la ubicació definitiva del centre per la ”incertesa” que genera entre l’equip docent i les mateixes famílies. De moment, les famílies comencen ”optimistes” aquest curs després per no recuperar el ”nivell d’estrès” que van patir el curs passat i no preveuen mobilitzacions els primers mesos del nou curs, ja que esperaran, treballant al costat de l’administració, que se’ls doni resposta a les demandes .

Relacionats