Dilluns, 27 de Maig de 2019 - Edició 305
La República

L’Escala s’afegeix a les Viles del Llibre

L’Escala (Alt Empordà) acollirà el festival literari d’hivern de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, del 22 al 24 de febrer amb un programa divers adreçat segons els […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 16/02/2019

L’Escala (Alt Empordà) acollirà el festival literari d’hivern de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, del 22 al 24 de febrer amb un programa divers adreçat segons els organitzadors “a tots els públics”: taules rodones literàries, tallers d’oficis del llibres, espectacles, recitals poètics, un escape room, activitats per a les escoles i contacontes, entre altres activitats.

Caterina Albert, protagonista

L’esdeveniment commemorarà el 150è aniversari del naixement de Caterina Albert a través de diferents propostes en què destaca “Solitud 360º”, una experiència immersiva, segons els organitzadors, de música, teatre i fotografia, a més de l’exposició temporal “Solitud, una obra universal” que mostrarà per primera i única vegada el manuscrit original de Solitud, 270 pàgines amb la lletra original de la Víctor Català, i la presentació del nou número de la revista cultural Encesa Literària dedicada a Víctor Català.

La iniciativa està impulsada des de l’Ajuntament de l’Escala, amb el suport de VilaDelLlibre.CAT, i aposta per oferir als ciutadans i visitants una proposta de turisme cultural de qualitat que permeti descobrir l’Empordà a l’hivern, tot posant en valor el patrimoni històric, natural i immaterial local.

Mercat d’editors independents

El mercat d’editors independents, amb 31 segells confirmats, estarà estructurat “com un espai de tavernes literàries al llarg de la platja de les barques per oferir un lloc a l’altura dels llibres i del mar. A la tradició de poble de pescadors de l’Escala, la taverna era un lloc d’esbarjo per excel·lència dels seus habitants, l’espai per refugiar-se després d’una dura jornada al mar o l’oportunitat per compartir experiències i vivències”, han explicat fonts de l’organització. A la Vila, la taverna serà també protagonista: un espai protegit del fred, però a prop del mar, ple de propostes editorials, preparat per descobrir llibres, llegir “o simplement estar-s’hi sol o acompanyat, amb una oferta gastronòmica local, amb les anxoves com a protagonistes”.

Entre els escriptors que presentaran novetats durant la Vila hi trobem noms com Jordi Cabré, Premi Nadal 2018; Eva Baltasar, Premi Llibreter 2018; Maria Carme Roca, Premi Prudenci Bertrana 2018; Jordi Folck, Premi Ramon Muntaner 2018; Coia Valls, Sílvia Soler, Martí Gironell, Joan-Lluís Lluís, Gabi Martínez, Natàlia Cerezo, Montserrat Barderi, Núria Esponellà o Mariona Masferrer, entre molts altres.

Viles dels Llibres arreu del país

Amb l’Escala Vila del Llibre, la Xarxa de Viles del llibre, obre la seva temporada de festivals literaris que continuarà un mes després, al març, amb Montblanc, al maig amb La Pobla de Segur i a l’octubre amb Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019.

Relacionats