Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Les ‘Musiquetes’ de la Bressola se’n van de gira

El projecte ‘Musiquetes‘ de la Bressola, que l’any passat va aplegar 30 músics del país per enregistrar cançons infantils i populars en defensa de l’educació en català a la Catalunya Nord, inicia una nova etapa. A partir d’ara, les ‘Musiquetes’ abandonaran el format digital que tenien i començaran a sonar en directe en la gira ‘Fem sonar les Musiquetes’. L’espectacle, que comptarà amb la participació de la majoria de cantants del disc, entre ells Joan Garriga o Carles Belda, es podrà veure aquest diumenge 5 de juliol al festival Cruïlla de Cultures de Mataró i a diversos escenaris del territori, en una gira que aterrarà el 22 d’octubre a l’Auditori de Barcelona.

Redacció
Redacció 03/07/2009

La Bressola té hores d’ara set centres d’infantil i primària i una escola de secundària i escolaritza més de sis-cents alumnes cada curs. L’entitat ha aconseguit fer del català la llengua vehicular a les escoles de la Catalunya Nord. Per donar recolzament a aquesta tasca va néixer el treball discogràfic “Musiquetes per la Bressola” (Propaganda pel Fet 2008), que va convertir-se en el primer disc de cançons populars i infantils en català amb un distribució important: en total, 80.000 exemplars amb cançons de 27 músics d’arreu dels Països Catalans.

El ‘Musiquetes‘ disposa també d’un espai a la xarxa per tal que a l’escola, es treballi les cançons des d’un punt de vista educatiu. Les cançons de Musiquetes estan registrades amb llicències lliures Creative Commons, i des del web hi ha hagut fins ara 300.000 descàrregues de les cançons.

La gira ‘Fem sonar les Musiquetes’ comença a Mataró aquest diumenge 5 de juliol dins el festival Cruïlla de Cultures, que estrenarà l’espectacle. Els responsables de la coordinació artística del directe són Núria Lozano (La Carrau), Marc Serrats i Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis), que s’han encarregat també de realitzar els nous arranjaments, com ja van fer pel disc.

Tant a la gira com el concert final a l’Auditori comptaran amb la presència de la majoria de cantants que ja van participar a ‘Musiquetes’, com Joan Garriga, Àgata Casas, Carles Belda, Clara Andrés i Miquel Gil.

Relacionats