Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Les empreses catalanes superen la mitjana espanyola en presència a Internet

El 65% de les empreses catalanes ja tenen presència a Internet, 5 punts per sobre de la mitjana espanyola. Per augmentar encara més aquesta xifra, la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions ha presentat aquest dimecres a Lleida la Jornada ‘Empreses en Xarxa‘ per potenciar la presència de les noves tecnologies a les empreses lleidatanes, i la seva entrada al comerç electrònic. Un centenar d’empresaris lleidatans han rebut informació sobre el paper del comerç electrònic, la gestió digital i la importància de la presència a Internet per obrir nous mercats. Actualment 12 milions de persones a tot l’Estat espanyol ja compren per Internet, però ho han de fer sobretot a empreses estrangeres.

Redacció
Redacció 15/07/2009

El director general de Red.es, Sebastian Muriel, ha animat a les empreses lleidatanes a trobar nous clients a través de la xarxa, ja que segons ell ‘està canviant el model estructural, i cal desenvolupar-se per aconseguir no només clients de la vora, sinó també de lluny en aquest món globalitzat’. Segons Muriel, la presència digital permet ‘a una empresa petita crear un negoci a la xarxa i acabar venent de forma internacional’.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, ha explicat que en aquests moments el Ministeri d’Indústria està invertint 6.500 milions d’euros en processos de digitalització d’empreses, el 97% de les quals tenen accés a banda ampla a Catalunya.

Flores ha valorat el paper que han suposat les noves tecnologies en la gestió administrativa del Fons Estatal d’Inversió Local ‘on no s’ha gastat ni un paper per 36.000 projectes a tot l’estat, fet que suposarà un referent a seguir’, ha dit. Actualment a Catalunya el 64% de la població és usuària d’internet, front el 39% del 2003. La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions desenvolupa jornades com la d’avui a Lleida a totes les demarcacions de l’estat.

Relacionats