Dimarts, 23 de Juliol de 2019 - Edició 362
La República

Les AMPA de les escoles que separen per sexe defensaran el concert educatiu “amb fermesa”

ACN Barcelona.-Les AMPA de les escoles que separen per sexe defensaran el seu concert educatiu “amb fermesa” i demanen al Govern que no utilitzi l’educació per fer “posicionaments polítics”. FAPEL […]

Avatar
Agències 12/07/2019

ACN Barcelona.-Les AMPA de les escoles que separen per sexe defensaran el seu concert educatiu “amb fermesa” i demanen al Govern que no utilitzi l’educació per fer “posicionaments polítics”. FAPEL ha defensat el model pedagògic dels centres anomenats d’educació ‘diferenciada’, que compta, diu, “amb una àmplia demanda de les famílies i una seguretat jurídica sòlida, tal i com s’ha pogut constatar en els diversos intents d’algunes forces polítiques de retirar el concert, que mai han prosperat als tribunals”. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va apuntar dijous que “hi ha la voluntat política que els centres que tenen pràctiques segregadores no estiguin concertats”, referint-se als centres que separen per sexe.

FAPEL assegura que aquestes escoles estan “compromeses contra la segregació escolar” i són signants del pacte, i ha criticat que el Govern barregi aquest acord amb el seu model d’organització. “És una nova manera de confondre l’opinió pública”, conclou l’entitat, que defensa l’educació diferenciada com una opció “tan vàlida com qualsevol altra, amb una contrastada trajectòria”. També afegeix que la seva existència aporta pluralitat al sistema educatiu i amplia el ventall d’opcions pedagògiques a l’hora de triar l’educació. Els pares i mares d’aquest tipus de centres es queixen que el Govern s’ocupi d’aquestes qüestions en lloc de centrar-se en propostes de “consens que busquin millorar el sistema educatiu”. “És obligació de l’administració garantir el dret a l’educació gratuïta i de qualitat i l’accés en condicions d’igualtat a l’escola en lloc de fer declaracions polítiques i generar neguit en les famílies”, insisteixen.

Relacionats