Dissabte, 20 de Juliol de 2019 - Edició 359
La República

L’Editorial Barcino cedeix part del seu arxiu històric a la Biblioteca de Catalunya

El fons editorial està format per 150 caixes d’arxiu i 44 caixes més, amb diversos materials de l’àmbit de l’edició, incloent-hi fotolits i ferros de gravar. El gruix de materials, […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 18/03/2019

El fons editorial està format per 150 caixes d’arxiu i 44 caixes més, amb diversos materials de l’àmbit de l’edició, incloent-hi fotolits i ferros de gravar. El gruix de materials, que aviat tothom podrà consultar, conté principalment documents, manuscrits i proves dels anys setanta, vuitanta i noranta. També inclou fullets polítics i altres publicacions clandestines datades entre 1940-1975, així com documentació del fundador de l’editorial, Josep M. de Casacuberta i Roger.

D’aquesta manera, el segell d’Editorial Barcino ja forma part del “Patrimoni d’Editors i Editats de Catalunya”, tot i que la documentació d’arxiu més recent, posterior a 2007, romandrà a l’Editorial. Un cop finalitzada la catalogació dels fons, la Biblioteca organitzarà una exposició dedicada a l’Editorial que, “amb més de 90 anys al servei dels clàssics medievals catalans, continua apostant per mantenir la memòria històrica en favor de la cultura i el patrimoni”, segons han manifestat fonts de la mateixa editorial.

 

Relacionats