Dimarts, 18 de Juny de 2019 - Edició 327
La República

L’advocat dels policies espanyols sobre l’1-O: “Hi ha una estratègia per seguir avivant l’odi contra Espanya”

L’advocat d’alguns policies investigats per l’1-O, Antonio Suárez-Valdés, preguntat per si els agents volen encobrir el qui hauria disparat una pilota de goma contra Roger Español que li hauria provocat […]

Avatar
Agències 15/02/2019
Roger Español, víctima de la brutalitat policial l'1-O

L’advocat d’alguns policies investigats per l’1-O, Antonio Suárez-Valdés, preguntat per si els agents volen encobrir el qui hauria disparat una pilota de goma contra Roger Español que li hauria provocat la pèrdua de visió d’un ull, ha explicat que “es pretén muntar una causa contra la policia per seguir avivant l’odi contra Espanya i la seva policia, que es fomenta des de determinats sectors de la Generalitat i les seves institucions”. Després de la declaració de Roger Español, com a investigat i testimoni, i de quatre agents com a testimonis, Suárez-Valdés ha anunciat que exerciran una acusació particular contra Español i volen sol·licitar una pena de dos anys i mig de presó per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat. Segons la seva versió, hi ha vídeos on “se’l veu expressament llançant objectes contra els policies, insultant-los, agredint-los”.

L’advocat d’alguns policies ha dit que cap dels policies han pogut identificar “l’escopeter que suposadament diu el senyor Español que el va disparar”. Suárez-Valdés ha exposat que en el moment que Español rep l’impacte “estaven caient tot tipus d’objectes des de tots els angles possibles, fins i tot alguns llançats des dels balcons de les cases properes”. Ha dit que és Español el que “ha d’acreditar” com es va fer la ferida perquè no hi ha hagut “ni un testimoni inequívoc que digui que la ferida va ser provocada per una pilota de goma”, ha afirmat.

Ha insistit en que “l’actuació dels policies va ser perfecta de manual, una utilització progressiva i absolutament proporcionada dels mitjans que tenien al seu abast”. Ha argumentat que “primer es va intentar dissoldre als manifestants dialogant amb ells, es va estar mitja hora dialogant amb ells”, que després els manifestants els van “embossar i amenaçar (…) de mantenir-los retinguts i segrestats”. Segons la seva versió, per això “el cap de l’operatiu va decidir dissoldre els concentrats i es va fer amb els mitjans menys lesius al seu abast per fer-ho”.

Relacionats