Dilluns, 16 de Setembre de 2019 - Edició 417
La República

L’Advocacia de l’Estat es fica en la causa contra policies espanyols per l’1-O a Girona i evita que declarin

Des del grup de lletrats voluntaris dels afectats consideren que s’ha volgut perpetrar un “allargament injustificable” de la instrucció

Avatar
Agències 07/06/2019
Una imatge de policies espanyols l'1-O / ACN

El jutjat que instrueix la causa contra els policies espanyols per les càrregues de l’1-O a Girona ha suspès les declaracions dels agents que estaven previstes per aquest dilluns. Els advocats voluntaris que representen els ferits no han rebut encara la confirmació oficial, però el motiu és que l’Advocacia de l’Estat s’ha personat a la causa i ha demanat més temps a la magistrada per poder-se-la estudiar amb deteniment. Una petició a la que la instructora ha accedit, per això ara haurà de fixar un nou dia per a les declaracions dels policies. Els lletrats que representen els ferits de l’1-O per les càrregues de la policia consideren que es tracta d’una decisió “inaudita” i que suposa una “falta de respecte” a totes les “víctimes”, a més d’un “allargament injustificable” de la instrucció.

Aquest dilluns al matí estava previst que els membres de la policia espanyola que s’han identificat i que van protagonitzar les càrregues durant l’1-O al Col·legi Verd de Girona comencessin a declarar davant del jutge. Però un requeriment de l’Advocacia de l’Estat, que s’ha personat fa pocs dies a la causa, ha fet que la magistrada optés per donar-los més temps per poder-se estudiar bé els fets, i per tant, ha suspès la compareixença dels agents.

Tot plegat ha sorprès als advocats voluntaris que representen els ferits per les càrregues policials. De fet, un dels lletrats que es fan càrrec del cas, Albert Carreras, considera que la de la instructora és una decisió “inaudita” i dona per fet que respon a que la part que es persona és l’Advocacia de l’Estat. “Quan es tracta de defensar assumptes ordinaris no es donen aquests ajornaments, però suposem que com que es tracta de l’Advocat de l’Estat sí que s’ha donat”, ha lamentat Carreras.

El lletrat explica que “encara no saben oficialment” les causes i que un cop se’ls notifiqui el motiu prendran les mesures necessàries i faran arribar les “protestes” que siguin pertinents. “Es tracta d’una irregularitat més que estem patint en aquest procediment”, ha reblat.

Allargament “injustificat”

Carreras ha explicat que la decisió de la magistrada “no suposa res irreparable” però sí que allarga “de manera injustificada” la instrucció d’una causa, “que ja és molt densa” per la quantitat de material i documentació que hi ha.

L’advocat també considera que tot plegat és una “falta de respecte” cap a “les víctimes” que estan personades i que estan seguint la investigació. “No és la millor forma de tractar una multitud d’afectats la manera com s’està portant aquesta instrucció”, ha conclòs Carreras.

Relacionats