Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

L’ACN també informarà de l’actualitat de les Illes i el País Valencià

L’Agència Catalana de Notícies (ACN) posa en funcionament dues corresponsalies per ampliar la cobertura dels territoris de parla catalana i establir relacions amb el Govern de les Illes Balears, a qui oferirà els seus serveis, i amb IB3, per a l’intercanvi d’imatges. Per l’ACN, millorar la informació de les Illes Balears i del País Valencià ‘sempre havia estat una assignatura pendent’, segons Saül Gordillo, director de l’agència, perquè ha ‘de tenir el focus posat allà on es parla el català i on tenim certes coincidències culturals’. El corresponsals de l’ACN al País Valencià i a les Illes Balears seran José Soler i Martina Ramis, respectivament.

Redacció
Redacció 18/11/2009

La signatura de l’acord amb el govern de les Illes Balears coincideix amb una aposta de l’agència per a les corresponsalies a l’estranger fet que permetrà a les institucions i mitjans de les illes ‘aprofitar l’estructura de l’agència que nosaltres no tenim’ i mantenir una relació que ‘té molt de sentit perquè nosaltres ens movem en l’espai audiovisual català’, declara el conseller del Departament de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues.

L’ACN vol oferir el seu servei informatiu a tots els mitjans dels territoris de parla catalana en els formats text, fotografia, àudio i vídeo. Per aquest motiu, properament IB3 s’abonarà a l’agència i s’acordarà l’intercanvi d’imatges d’interès mutu.

Relacionats