Divendres, 14 Desembre 2018

La Wikipedia en català és la segona de tot el món en qualitat del seu contingut

La catalana supera llengües tan potents com el xinès o l'anglès i l'espanyola cau fins la novena posició

|

La Viquipèdia, la Wikipedia catalana, és la segona del món en la qualitat del seu contingut. Així ho afirma una llista elaborada per la Fundació Wikimedia que conté un rànquing de totes les Wikipedies que analitza els articles penjats per cada idioma.

Aquesta llista de Wikipedies es basa en la llista d’articles que cada Wikipedia ha de tenir com a mostra i es fa en base a 1000 articles de referència que tota Viquipèdia hauria de tenir. Es mira longitud, nombre de referències i altres indicadors (són enumerats a la pàgina) i amb això s’elabora el rànquing. La grandària de cada article s’ajusta per a cada idioma multiplicant-la pel pes de l’idioma.

   

El resultat final és que la Wikipèdia catalana és la segona només per darrere de la Russa. La puntuació catalana és de 99,69 sobre 100 i queda per davant d’idiomes com el xinès, l’alemany, l’anglès, el francès o el portuguès. La Wikipèdia espanyola cau a la posició número 9 amb un 79,28.

Segons explica a La República Josep Maria Ganyet, professor de la UPF, ja fa temps que la catalana i la russa pugnen pel primer lloc. La catalana es va posar primera el 2010 i hi ha estat molt de temps. Aquest llistat ha estat actualitzat per última vegada el dia 6 d’aquest passat mes d’agost.

Seguiu-nos a:

EDITORIAL

OPINIÓ

Més llegits

Segueix-nos a

469 Seguir
58,941 Seguir