Dissabte, 24 d'Agost de 2019 - Edició 393
La República

La web FesEuropa.cat permet interpel·lar directament els eurocandidats

La Fundació Catalunya-Europa ha impulsat la pàgina web FesEuropa.cat, que permet als internautes formular preguntes directament als eurocandidats catalans en format text, imatge i/o vídeo, alhora que disposa d’un blog que es nodrirà d’articles de politòlegs i experts en Europa i Relacions Internacionals que parlaran sobre la campanya electoral. Tot amb tot, no és clar que els candidats responguin les preguntes, ja que la fundació encara ho està negociant amb cada un dels partits.

Redacció
Redacció 29/04/2009

La web, que es va posar en marxa el cap de setmana passat, pretén ‘impulsar un nou marc de relació entre polítics i ciutadans partint de les possibilitats que internet aporta a la conversa i l’intercanvi d’idees’. S’inspira en la iniciativa YouChoose’08, promoguda per YouTube i la CNN, en què els internautes nord-americans van formular videopreguntes als aspirants demòcrata i republicà, per bé que aquesta és una iniciativa totalment ciutadana.

La fundació ha informat de l’existència de FesEuropa.cat a tots els partits, candidats i caps de campanya amb la voluntat que s’hi impliquin activament. Com que ha tingut una bona acollida entre la classe política catalana, confia que Maria Badia (PSC), Alejo Vidal-Quadras (PP), Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) s’avindran a respondre aquelles qüestions més populars o que hagin generat més debat entre els internautes.

Relacionats