Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

La UE i els EUA acorden el reconeixement mutu dels controls de qualitat als medicaments

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i els Estats Units han acordat el reconeixement mutu de les inspeccions farmacèutiques reduint les barreres comercials entre tots dos en aquest sector estratègic. L’acord implica […]

Avatar
Agències 12/07/2019

ACN Brussel·les.-La Unió Europea i els Estats Units han acordat el reconeixement mutu de les inspeccions farmacèutiques reduint les barreres comercials entre tots dos en aquest sector estratègic. L’acord implica que Brussel·les i Washington consideren que tenen procediments “comparables” per controlar la fabricació de medicaments i que no caldran avaluacions addicionals abans de fer les exportacions. Així, les companyies europees que importin fàrmacs estatunidencs ja no hauran de fer controls de qualitat si ja s’han fet als EUA. El pacte s’emmarca en l’intent del bloc europeu per millorar les relacions comercials transatlàntiques amb l’administració Trump en un context de tensions globals i tendències proteccionistes.

La Comissió Europea, encarregada de les negociacions, assegura que l’acord “garanteix l’alta qualitat dels medicaments” pels europeus i que és “un pas endavant” per a les relacions entre la UE i els EUA.

Relacionats