Dimecres, 21 d'Agost de 2019 - Edició 391
La República

La traïció de De la Vega

El PSOE ha patit un revés important en les eleccions europees en què no ha aconseguit mobilitzar als seus votants habituals. La situació arriba a tal extrem que ni tan […]

Redacció
Redacció 10/06/2009

El PSOE ha patit un revés important en les eleccions europees en què no ha aconseguit mobilitzar als seus votants habituals. La situació arriba a tal extrem que ni tan sols la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha votat pel partit socialista ja que segons les dades fetes públiques pel Ministeri de l’Interior espanyol, a Beneixida, la població del País Valencià on està empadronada la vicepresidenta no hi ha comptabilitzat cap vot pel PSOE.

Un error en la introducció de les dades recollides en les actes d’escrutini al sistema informàtic ha atribuït la victòria amb un 56,14% de les eleccions a Beneixida al Partit Obrer Socialista Internacionalista (POSI).

Tal i com ha denunciat Iniciativa Internacionalista (II) s’hauria atorgat a aquest mateix partit els vots que II hauria obtingut en el municipi guipuscoà de Amezketa on, també ha sorprès a tothom que el POSI sigui el partit més votat.

Els militants del POSI hauran de rebaixar l’eufòria després dels grans resultats obtinguts diumenge, ja que segons les dades provisionals que ofereix Interior han aconseguit, malgrat l’abstenció, passar de 7.976 vots al 2004 a 12.911 al 2009.

I és que, encara que no sigui desitjable, en els processos electorals hi ha errors. Cal tenir en compte que, tal i com es pot comprovar en accedir al web del Ministeri de l’Interior espanyol dedicat a informar sobre les eleccions europees, els resultats encara són provisionals. En totes les eleccions es preveu un procediment per corregir incidents com aquest, aquest dimecres hi haurà la revisió de les dades i els partits podran impugnar els resultats que considerin erronis o dubtosos.

És comprensible que després dels intents del govern espanyol d’impedir que Iniciativa Internacionalista pugués participar en aquestes eleccions es creï alarmisme amb circumstàncies com aquestes. Caldrà esperar a veure si els procediments de revisió funcionen i es resolen les incidències. Altra cosa és si hi ha hagut col·legis electorals on s’han ocultat paperetes d’II, però això és un altre debat.

Relacionats