Dilluns, 16 de Setembre de 2019 - Edició 417
La República

La recuperació de la biodiversitat al Parc dels Esculls de Barcelona permet la presència de més de 300 espècies

ACN Barcelona.-El fons marí del del Parc dels Esculls de Barcelona, que comença a l’Espigó del Bac de Roda i acaba al Port, acull més de 300 espècies. Segons ha […]

Avatar
Agències 09/09/2019

ACN Barcelona.-El fons marí del del Parc dels Esculls de Barcelona, que comença a l’Espigó del Bac de Roda i acaba al Port, acull més de 300 espècies. Segons ha explicat aquest dilluns tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet, el projecte d’instal·lació d’uns blocs en forma de piràmide al fons marí l’any 2003 i les tasques del Zoo han permès una millora de la biodiversitat en aquesta zona. “Avui acull més de 300 espècies d’algues, invertebrats i peixos, fins i tot coralls tous, pop, peixos, algues, esponges….són moltes les espècies que podem anar seguint gràcies a la feina que fa el Zoo”, ha assenyalat Bonet.

L’enterrament de 365 blocs de formigó ara fa 16 anys es va fer amb l’objectiu d’ajudar la recuperació de la biodiversitat marina i la qualitat dels fons marins de la ciutat. “Són 365 blocs de formigó dipositats entre 15 i 22 metres de profunditat entre 200 i 300 metres mar endins que han servit per acollir bona part de les espècies que mai ens imaginaríem que tenim tan a la vora”.Per la seva banda, el Zoo de Barcelona, a través de la seva Fundació, n’ha fet el seguiment durant aquests anys i ha vetllat per millorar la projecció i conservació de l’ecosistema marí del litoral barceloní. “Fa una feina molt important per veure com s’han anat instal·lant en les ranures i superfície dels blocs plàncton que ha donat lloc a aquesta enorme biodiversitat”, ha celebrat Bonet.”Som la Barcelona que lluita per la biodiversitat, no només lluitant contra el canvi climàtic sinó també treballant per la pèrdua silenciosa de la biodiversitat”, ha conclòs la tinent d’alcalde.El proper pas, segons informa el consistori, serà la creació del Centre de Conservació de la Biodiversitat Marina per seguir vetllant per la preservació dels organismes marins i conscienciar en la protecció dels hàbitats mediterranis amenaçats.Per la seva banda, el director del Zoo de Barcelona, Antonio Alarcon, ha destacat que gràcies als blocs enfonsats s’ha establert un ecosistema en què hi ha molta quantitat d”invertebrats, mol·luscs, gorgònies i diversitat de peixos. “Aquestes 365 estructures actuen com un oasi”, ha explicat Alarcon, destacant que en pocs metres quadrats hi ha una biodiversitat “esplèndida”.

Relacionats