Dilluns, 17 de Juny de 2019 - Edició 326
La República

La pregunta definitiva de Van den Eynde al Coronel Baena que evidencia el Judici Farsa

El cap de la policia judicial a Catalunya, el tinent coronel de la Guardia Civil, Daniel Baena, ha testificat avui al judici farsa contra l’independentisme al Tribunal Suprem espanyol. Primer […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/03/2019
El Coronel de la Guardia Civil, Daniel Baena, cara al sol

El cap de la policia judicial a Catalunya, el tinent coronel de la Guardia Civil, Daniel Baena, ha testificat avui al judici farsa contra l’independentisme al Tribunal Suprem espanyol.

Primer de tot, ha estat notícia, tal com us explicàvem, per haver reconegut que ha comès un delicte contra la integritat moral d’algú. Després, ha parlat de “clima d’insurrecció” a partir del 20-S i diu que Catalunya era un “polvorí” responent a la Fiscalia de l’Estat.

Baena ha incrementat el seu to vehement i prepotent quan ha hagut de respondre la defensa. De fet, només l’ha pogut interrogar l’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde.

Una de les últimes preguntes abans del descans per dinar, ha estat sobre si durant la seva tasca d’investigació, el tinent coronel havia trobat algun missatge dels presos polítics on s’instigués a la violència. La resposta ha estat clara: “No”. Però, a més, Van den Eynde ha insistit i ha preguntat si les manifestacions independentistes s’havien fet altres consignes que no fossin les pacífiques i civils i, a títol personal, Tácito ho ha afirmat. No hi ha més preguntes, senyoria.

Relacionats