Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

La mala reacció de Buch amb els bombers de Martorell quan li neguen la salutació per les seves condicions laborals

“Avui, el nostre conseller Miquel Buch no ha encaixat gens bé que els bombers de guàrdia de Martorell no li donessin la mà en la salutació. S’ha enfadat i els ha […]

Redacció
Redacció 09/02/2019
Miquel Buch, en una imatge d'arxiu / Junts per Catalunya

“Avui, el nostre conseller Miquel Buch no ha encaixat gens bé que els bombers de guàrdia de Martorell no li donessin la mà en la salutació. S’ha enfadat i els ha etzibat que ‘es mereixia respecte, ja que era ell qui paga les nòmines dels bombers’ i ha marxat…”. Ho expliquen des de l’Assemblea de Bombers de Catalunya, en un fil a Twitter on han denunciat les males condicions laborals del col·lectiu.

Segons han explicat, els Bombers de Martorell cobreixen una població de 150.000 persones en 10 municipis, així com eixos viaris molt importants (entre ells l’Ap-7 i l’A-2) o nuclis industrials que presenten grans riscos (com el de l’empresa SEAT) i això fa que
“siguin un parc referent en accidents de trànsit i focs d’indústria”. “Per poder protegir tots aquests riscos, haurien de disposar cada dia com a mínim de 6 bombers, però per la falta de gestió del Govern i Miquel Buch, avui només són cinc i inclús -durant dues hores- eren quatre”, han denunciat des de l’Assemblea.

A més, han lamentat que no comptin amb “camions adequats per anar als sinistres”: “Actualment, el camió nodrissa [per incendis industrials] està de baixa i el camió escala per rescats en vivendes i incendis és molt vell i en qualsevol moment els deixa tirats”. En aquest sentit, també han demanat “tenir equips respiratoris per poder entrar en espais plens de fum i/o tòxics a tots els camions”, ja que “actualment tres dels quatre camions operatius tenen manca d’aquests”.

“Les condicions laborals dels Bombers de Martorell, igual que la de tots els bombers de la Generalitat professionals, no es basen en uns acords laborals sinó en un decret llei fet pel Govern del mateix partit que Miquel Buch que els obliga a fer hores extres i les paguen per sota del preu normal”, afegeixen per apuntar que “després d’un any de reunions sindicals infructuoses i de moltes paraules boniques però cap fet, els bombers de la Generalitat al desembre vam decidir deixar de fer hores extres per forçar el Govern a invertir en el cos de bombers”. Porten 59 dies i “el Govern no ofereix solucions”. “Nosaltres creiem que el respecte s’ha de guanyar no imposar, Miquel Buch, i tenim molt clar qui ens paga el sou, són els catalans/es qui ens paga el sou, per això lluitem per protegir-los millor”, conclouen.

Relacionats