Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

La majoria dels vots a Vox des de Catalunya provenen de municipis amb presència militar

L’extrema dreta de Vox va sumar aquest 28-A 148.000 vots a Catalunya, però els municipis on supera el 10% d’aquests es poden contar amb els dits d’una mà. És el […]

Redacció
Redacció 29/04/2019
Una captura de pantalla d'un vídeo de Santiago Abascal/ Twitter @voxnoticias_es

L’extrema dreta de Vox va sumar aquest 28-A 148.000 vots a Catalunya, però els municipis on supera el 10% d’aquests es poden contar amb els dits d’una mà. És el cas de Talarn (Lleida) o Sant Climent Sescebes (Girona), ambdues localitats amb una cosa en comú que podria ajudar a explicar els resultats: compten amb presència militar.

Talarn, per una banda, alberga des del 1974 l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de l’Exèrcit de Terra i s’ha convertit en el municipi on Vox va treure el tercer millor percentatge de vot de tot Catalunya. I, encara un millor resultat (amb el millor percentatge de tot el país) van treure els ultradretans a Sant Climent, poble empordanès proper a la frontera amb França on hi ha ubicada una històrica base militar lligada durant dècades al desenvolupament econòmic d’aquesta localitat de poc més de 600 habitants.

Relacionats