Dissabte, 20 de Juliol de 2019 - Edició 359
La República

La mà dreta de Junqueras titlla de “càncer” a una part de l’independentisme

L’excap de comunicació d’ERC, assessor especial en polítiques estratègiques per al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i mà dreta de Junqueras, Sergi Sol, ha carregat durament contra […]

Joan Solé
Joan Solé 07/01/2019

L’excap de comunicació d’ERC, assessor especial en polítiques estratègiques per al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i mà dreta de Junqueras, Sergi Sol, ha carregat durament contra una part de l’independentisme des de la seva columna d’opinió a El Nacional.

Sol aprofita una cita de Pau Llonch per titllar de “càncer” a una part l’independentisme que aposta per l’embat amb l’Estat: “Tocar de peus a terra és imprescindible per avançar. Tota actitud que no serveix per sumar ha de ser descartada de facto”.

La mà dreta del vicepresident legítim, que també assenyala a la CUP assegurant que “l’únic embat de debò -després de l’immens error d’haver malbaratat la investidura de Jordi Turull- és el judici a les urnes”, titlla de “fanfarronades” els qui creuen en “realitats virtuals, “paradisos imaginaris al núvol”: “No es construeix res sobre la cridòria de milhomes”. A més, afegeixi, la força d’una majoria democràtica no rau en la “radicalització estèril, ni en la consigna pancartera”, comparant aquesta actitud amb els Boixos Nois.

Contrast preocupant amb el discurs del vicepresident legítim

Diu el text biblíci, en paraules de Jesús, que “la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta”. I en això sembla donar-se la mateixa situació entre Junqueras i la seva mà dreta, Sergi Sol. Mentre el president del partit d’ERC el dia de cap d’any feia un crida des del seu compte de Twitter a “abandonar l’odi” i a “estimar a tothom perquè les societats no poden tenir l’odi i la ràbia com a base per construir res”, Sol aprofita el seu primer article de l’any 2019 per titllar de càncer una part de l’independentisme.

Ideòleg del Junquerisme és amor, autor del trencament de ponts amb la CUP

Sergi Sol, actual assessor especial en polítiques estratègiques per al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda amb una retribució anual de 75.123,44€, fou també un dels ideòlegs de la campanya del ‘Junquerisme és amor’, una nova estratègia que trenca amb la seva activitat.

L’exdiputada cupaire, Mireia Boya, ja va avisar via Twitter el 30 de juliol del 2018 que Sol és la figura que està trencant més ponts amb la força anticapitalista: “Si volem República, no cal sectarismes ni mentides”.

Relacionats