Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

La Fiscalia insulta els professionals sanitaris per les xifres de ferits de l’1-O

Segueixen apareixent extractes de l’escrit de la Fiscalia cada cop més pertorbadors i al·lucinants. Un d’ells és quan fa referència als més de milers de ferits que va deixar la […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/11/2018
Càrrega policial l'1-O

Segueixen apareixent extractes de l’escrit de la Fiscalia cada cop més pertorbadors i al·lucinants. Un d’ells és quan fa referència als més de milers de ferits que va deixar la intervenció policial violenta i agressiva en l’intent fracassat d’aturar el referèndum de l’1-O del 2017.

En una de les pàgines la Fiscalia escriu: “segons les dades facilitades per la Generatitat, també van resultar lesionats nombrosos ciutadans, havent-se proporcionat una xifra propera al miler que va ser manipulada per magnificar la repressió policial, ja que s’ha comprovat que un elevat percentatge de casos l’atenció mèdica que van rebre va ser exclusivament com a conseqüència de marejos i crisis d’ansietat, i no de lesions causades pels funcionaris policials”.

A part d’assegurar, doncs, que els professionals mèdics van mentir, després afegeix: “Solament quatre persones van quedar ingressades en centres hospitalaris, dos d’ells ferits lleus i dos ferits greus. D’aquests dos últims, un d’ells per l’impacte d’una pilota de goma a l’ull, després d’agredir a un funcionari policial”.

Les lesions inflades i inventades dels policies

El Gobierno de Rajoy va emetre un informe de lesions dels policies per l’operatiu de l’1-O que semblava una broma de mal gust: irrisòries, ridícules i risibles lesions i contusions que demostraven que es van esforçar per a engreixar la xifra amb el clar objectiu de victimitzar els culpables. Tal com es pot llegir als documents més avall adjuntats, la majoria de les “lesions” poden ser produïdes pel sol fet de donar cops de porra: gran part són “contusions” a dits de la mà. Un mal cop de porra o un excés de força poden provocar aquests danys. Així com molèsties musculars en un mal gest o en forçar alguna articulació en plena acció repressiva.

Algunes de les “ferides descrites” es poden considerar, directament, una burla als més de mil ferits que custodiaven les urnes aquell 1 d’octubre. Des de “contusión en uña mano derecha” a un agent que ha patit “contusión/escoración frente ilegible” (és a dir, que no es veu però et creus a l’agent que, per cert, anava amb casc). També hi ha algun agent que ha patit “molestias en la rodilla izquierda” i un altre que té “dolor hombro izquierdo”. Un altre és queixa de “contusión zona genital” però ves que no fos per algun cop de porra, però durant la nit anterior a la intervenció. Fins i tot, un agent té “lesiones leves sin describir, no parte” tot i que sí que “parte como herido” al llistat. Un altre té una “torcedura del pié izquierdo” i un altre una “contusión en un dedo”. Aquí els documents:

https://twitter.com/edu_illa/status/1058395146528743425

Relacionats