Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

La FAPE condemna les agressions a dues periodistes que cobrien la Diada

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha condemnat les agressions a dues periodistes i els seus respectius càmeres durant la cobertura de la manifestació de la Diada a […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha condemnat les agressions a dues periodistes i els seus respectius càmeres durant la cobertura de la manifestació de la Diada a Barcelona. En un comunicat, la FAPE ha considerat els fets com un “atac intolerable a la llibertat d’expressió” i ha denunciat que Catalunya pateix “greus limitacions” en l’exercici lliure del periodisme. “Sense llibertat d’informació desapareixen la resta de llibertats i es retalla el pluralisme necessari i imprescindible perquè els ciutadans puguin formar-se la seva pròpia opinió”, ha remarcat.

La FAPE ha insistit que aquells que protagonitzen aquestes agressions a periodistes “busquen imposar un vel de silenci sobre la informació”. En aquest sentit, ha instat les organitzacions professionals del sector a Catalunya, així com els responsables públics i els ciutadans, a prendre consciència de la necessitat la importància de la llibertat d’expressió i d’informació, “pilars fonamentals de la democràcia”.

Relacionats