Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

La dignitat de Dolors Bassa contra la ignomínia de VOX

Dolors Bassa ha decidit avui contestar les preguntes de l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia al judici farsa que està tenint lloc contra els presos polítics al Tribunal Suprem. No […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 20/02/2019

Dolors Bassa ha decidit avui contestar les preguntes de l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia al judici farsa que està tenint lloc contra els presos polítics al Tribunal Suprem. No ho ha fet, però, amb l’acusació popular representada per Vox “per respecte a les dones d’Espanya”.

Penso que és important remarcar la dignitat d’aquest gest. Bassa podria haver exposat moltíssimes raons per negar-se a interactuar amb el partit ultradretà -com, per exemple, la seva actitud catalanòfoba i d’odi pel que fa al procés sobiranista- però ha preferit alçar la veu per mostrar “tolerància zero” amb una formació que es mostra conforme amb la violència masclista.

Ha preferit deixar de banda els atacs personals de VOX contra ella (li demanen 74 anys de presó) per defensar una causa col·lectiva i això l’honra. Així que, com a dona, vull donar-li les gràcies a Dolors Bassa per enfrontar-se amb tanta dignitat a la ignomínia de VOX.

Relacionats