Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

La defensa de Torra demana al TSJC que aclareixi l’hora i el lloc del judici per desobediència

Els magistrats Barrientos i Armas s’aparten de la causa contra el president mentre es resol l’incident de recusació

Avatar
Agències 13/09/2019
Quim Torra, president de la Generalitat, al monument a Rafael Casanova / ACN

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè aclareixi l’hora i el lloc del judici per desobediència fixat per al 25 i 26 de setembre contra Torra en relació a les instruccions de la Junta Electoral Central sobre els llaços grocs en campanya electoral. L’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, demana al tribunal que actuï amb “la mateixa celeritat” que ha demostrat a l’hora de fixar la data de la vista per ara “reparar el defecte consistent en la falta d’indicació d’horari i lloc per a la celebració del judici”.

Els magistrats Barrientos i Armas s’aparten de la causa contra Torra mentre es resol l’incident de recusació

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas s’han apartat de la causa contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència mentre es resol l’incident de recusació plantejat per la defensa del president. El TSJC ordena al lletrat de l’administració de justícia que designi un instructor i obri una peça separada per decidir si la petició de Torra tira endavant. A més, dona tres dies a les parts perquè es pronunciïn sobre les causes de recusació. El president està citat el 25 i el 26 de setembre a un judici per desobediència a les instruccions de la Junta Electoral Central sobre la presència de llaços grocs i altres símbols en edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.
Torra ha demanat recusar Barrientos amb l’argument que “s’ha posicionat sobre els presos polítics, sobre la suposada neutralitat dels espais públics, sobre els llaços grocs, sobre la resolució de la JEC i fins i tot sobre la ideologia i posicionament polític” del president”. Pel que fa a Armas, argumenta que va intervenir en l’admissió a tràmit de la querella.

Relacionats