Diumenge, 25 d'Agost de 2019 - Edició 395
La República

La curiosa enganxina de Van den Eynde al seu ordinador

L’advocat de la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha estat protagonista també aquests tres primers dies del judici farsa al Tribunal Suprem. Ja ens hem […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 14/02/2019
Andreu Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva

L’advocat de la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha estat protagonista també aquests tres primers dies del judici farsa al Tribunal Suprem. Ja ens hem acostumat que ell no begui l’aigua que ofereix el TS sinó que porta la seva pròpia cantimplora.

Però avui ha corregut per les xarxes una fotografia de l’advocat assegut al lateral de la sala i amb el seu ordinador portàtil on s’hi podia veure una enganxina que hi diu: “Black Lives Matter”.

Black Lives Matter (BLM), vol dir “les vides dels negres són importants” i és el nom d’un moviment activista sorgit als Estats Units a les comunitats afroamericanes i que realitza campanyes contra la violència exercida vers les persones negres que s’ha anat reproduint durant el mandat del president Barack Obama i intensificat amb el de Donald Trump.

El grup també es manifesta de manera més general en contra de la brutalitat policial i per qüestions racials viscudes als Estats Units. Una causa que, no és fàcil d’imaginar, que té grans paral·lelismes amb el tracte estatal cap als catalans. No fa massa dies, el mateix Van den Eynde va compartir a les xarxes un vídeo que denuncia la discriminació que pateixen els negres als EUA actual.

Relacionats