Diumenge, 25 d'Agost de 2019 - Edició 395
La República

La catalanofòbia traspassa els límits al País Valencià: agressió contra una noia discapacitada per parlar català

Un usuari de Twitter ha volgut explicar a la xarxa social un nou cas de catalanofòbia contra un company seu de feina i la seva filla al País Valencià, on […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 14/08/2018
Una imatge d'arxiu d'una campanya de la Plataforma per la Llengua

Un usuari de Twitter ha volgut explicar a la xarxa social un nou cas de catalanofòbia contra un company seu de feina i la seva filla al País Valencià, on el sentiment anticatalà ha estat atiat durant anys pels Governs del PP.

Segons ha relatat, aquesta persona hauria anat recentment a Castelló per tal que la seva filla -que pateix una discapacitat- pogués visitar una amiga seva. Abans, però, haurien fet una parada en un bar per esmorzar on “van viure una experiència molt desagradable”. Diu l’usuari (que ha confirmat la història a La República) que l’home va fer la comanda en castellà “perquè li van venir males vibracions si feia la petició en català” i que no anava desencaminat.

I és que, tot i que no tenen cap mena de queixa amb el servei del bar, altres clients del local van increpar la noia “automàticament” quan va començar a parlar català amb el seu pare. “Cinc feixistes catalanòfobs es van aixecar de la taula del costat a crits, insults i no van parar fins a fer-los fora del bar a base d’espitjades”, explica l’usuari, que demana que es “combati el feixisme espanyol des de les institucions”. Assegura que la noia “encara està tremolant”.


 

 

Relacionats