Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Justícia forma els treballadors dels jutjats perquè es protegeixin emocionalment en casos de violència masclista

ACN Barcelona.-L’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista ha posat en marxa un curs adreçat als treballadors dels jutjats perquè es protegeixin emocionalment quan atenguin víctimes de violència masclista. […]

Avatar
Agències 09/09/2019

ACN Barcelona.-L’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista ha posat en marxa un curs adreçat als treballadors dels jutjats perquè es protegeixin emocionalment quan atenguin víctimes de violència masclista. L’objectiu és que tinguin empatia amb les dones afectades però no s’emportin les emocions i els problemes a casa. Impartit al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, el curs dura 8 hores i ja se n’han impartit dues edicions al juliol. Ara se’n faran la tercera i la quarta al setembre i a l’octubre i s’arribarà als 80 treballadors que hauran après diferents tècniques psicològiques per aconseguir un distanciament sa a l’hora de relacionar-se amb la víctima i aconseguir relaxar-se en situacions complicades o estressants.

La fatiga per compassió és l’estrès resultant de la relació d’ajuda, empatia i compromís emocional amb la víctima. Com més empatia es té, més qualitat es dona a la feina, però més alta és la probabilitat de patir aquesta síndrome. El curs s’emmarca en les accions de l’Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista creat pel Departament de Justícia amb l’objectiu d’examinar el funcionament de tots els òrgans implicats en l’eradicació de la violència masclista i de fer més efectives les polítiques públiques de prevenció, atenció i tractament. L’Observatori formarà més de 1.500 professionals en dos anys.

Relacionats