Dimecres, 19 de Juny de 2019 - Edició 328
La República

Rull, a Llarena: “Seguiré sent independentista pels meus fills”

Les declaracions dels presos polítics davant del jutge del Suprem Pablo Llarena van sortint a la llum. Aquest dijous, El Matí de Catalunya Ràdio, ha emès l’àudio de la declaració […]

Marina Almansa
Marina Almansa 11/10/2018
Josep Rull, al Parlament/ Elisenda Rosanas

Les declaracions dels presos polítics davant del jutge del Suprem Pablo Llarena van sortint a la llum. Aquest dijous, El Matí de Catalunya Ràdio, ha emès l’àudio de la declaració de Josep Rull, exconseller de Sostenibilitat i Territori i empresonat a Lledoners. Rull, contundent i sense embuts, assegurava que continuarà sent independentistes perquè, diu, “no vull que els meus fills visquin en un Estat on per defensar les teves idees vagis a la presó”.

“Estic aquí perquè el sobiranisme va obtenir bons resultats a les eleccions”. Rull posa de manifest que no entén el canvi de decisió tan notori de Llarena -després de pagar la fiança de 100.000 euros quatre dels polítics van poder sortir de la presó però després del 21D van tornar-hi a ingressar-. Josep Rull també exposa a Llarena que “elaborar un programa electoral no hauria de ser objecte de cap tipus de rebelió penal en una democràcia normal”.

L’influència de Català

L’exconseller retreu a Llarena en la seva declaració la manca de separació de poders d’Espanya i confessa les seves sospites de la influència de l’exministre de Justícia espanyol Rafael Català: “Va donar per fer que els processats serien inhabilitats i el jutge ho resoldria a temps record. El que apuntava ha anat passat amb una literalitat contundent”. Rull també carrega contra la caverna mediàtica quan subratlla que els mitjans de comunicació expliquen sistemàticament el què passarà. El pres polític admet que s’atreveix a pensar que “quan un instructor que tenia reputació s’arrisca a plantejar un delicte que no existeix és que sap que hi ha recorregut plausible”.

L’exconseller, processat per delictes de rebelió i sedició, afirma que és evident que va fer reunions que formaven part de la seva agenda política però “mai amb la intenció de perpetrar fets violents”, afageix. Rull denuncia que a l’auto de processament no especifica de quines reunions es tracta i “tinc dret a saber-ho”, conclou.

Europa, l’horitzó

L’exconseller pres assegura que “l’esperança la tenim a Europa, on la separació de poders no és la teoria” mentre que, creu, el judici serà un mer tràmit.

 

 

 

Relacionats