Dilluns, 19 d'Agost de 2019 - Edició 389
La República

Gemma Nierga explica com la presó “ha canviat” Jordi Cuixart

La periodista Gemma Nierga ha parlat al programa Més 324 del llibre que ha publicat fruit de les seves converses amb Jordi Cuixart, ‘Tres dies a la presó: Un diàleg […]

Redacció
Redacció 05/03/2019
Jordi Cuixart, al judici de l'1-O

La periodista Gemma Nierga ha parlat al programa Més 324 del llibre que ha publicat fruit de les seves converses amb Jordi Cuixart, ‘Tres dies a la presó: Un diàleg sense murs’. Nierga ha explicat que, tot i que no coneixia personalment Cuixart abans de l’encàrrec que li va fer Òmnium Cultural (per haver mantingut “la distància justa” amb el procés), pot dir que la presó “l’ha canviat”. “A Soto del Real va plorar molt, estava rabiós, però arriba un moment en que canvia i diu ‘la meva prioritat no és sortir, és defensar els drets fonamentals i la democràcia’”, ha explicat per apuntar que “li ha trobat aquest sentit” a la seva privació de llibertat. “Ja no està tant per defensar la independència sino els drets universals”, ha dit.

Nierga també ha parlat d’altres curiositats del llibre com el fet que Cuixart va fer socis per Òmnium a la presó de Lledoners o que menja a “la taula dels presidents” amb Oriol Junqueras i dos presos més a qui han nomenat “president del mòdul i del seu bosc”. També ha dit que s’ha fet una versió del llibre en castellà perquè Cuixart va voler que arribés a tota Espanya.

Pel que fa al judici de l’1-O, Nierga ha afegit: “El judici m’està resultant addictiu. Hi ha moments que em fa fins i tot vergonya les coses que se senten allà. No em sembla que els fiscals estiguin poc preparats, em sembla que no tenen res més”

Relacionats