Dissabte, 24 d'Agost de 2019 - Edició 393
La República

NO-DO: Franco designa el seu successor

Avui des del Noticiari d’Ofenses us volem refrescar la memòria, que a vegades és bo. Ens plau recordar-vos amb aquest vídeo com va nomenar el dictador Franco a l’actual cap […]

Redacció
Redacció 27/07/2009

Avui des del Noticiari d’Ofenses us volem refrescar la memòria, que a vegades és bo. Ens plau recordar-vos amb aquest vídeo com va nomenar el dictador Franco a l’actual cap d’Estat de l’Estat espanyol, el Rei Joan Carles I.

El passat dimecres feia 40 anys que el feixista d’en Franco va deixar clar a la llei d’aquell 22 de juliol que la figura del Rei no ‘era una restauració de la monarquia caiguda en el 31’ sinó una instauració ’d’una monarquia sorgida del 18 de juliol’.

Al seu article 1, la llei exposava que ‘al produir-se la vacant en la Jefatura del Estado, s’instaurarà la corona en la persona del Príncep Juan Carlos de Borbó que la transmetrà, segons l’ordre regular de successió’. Afirmava, a més, que el rei hauria de jurar com a successor, i així ho va fer l’endemà, ‘lleialtat a la seva excel·lència el Cap de l’Estat i fidelitat als Principis del Moviment Nacional i altres lleis fonamentals del Regne’.

És repugnant encara avui veure el Rei, que pels espanyols representa la unitat d’Espanya, jurar el càrrec a Franco i atorgant-li la legitimat que ‘va adquirir el 18 de juliol’.

És bo recordar-ho de tant en tant!

Relacionats