Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Parlem augmenta en un 70% els ingressos amb una facturació de 37,9 milions d’euros el 2022

Les despeses de les integracions d'empreses fan que el grup tanqui l'exercici amb un resultat de 10,1 milions de pèrdues

|

- Publicitat -

El grup Parlem Telecom ha tancat el 2022 amb una facturació rècord de 37,9 milions d’euros, segons ha informat aquest dimecres l’operadora. La xifra suposa un increment del 68,4% respecte a la facturació de l’operadora del 2021, que, amb el nou sistema de càlcul, va ser de 22,5 milions. Malgrat això, i coincidint amb la compra de diverses companyies telefòniques com Xartic o Ecolim, el grup català de telecomunicacions ha registrat unes pèrdues de 10,1 milions d’euros. L’EBITDA, en negatiu, ha arribat als 2,2 milions. L’operadora espera que els beneficis operatius tornin al verd l’any vinent.

Publicitat

 

El grup ha seguit integrant companyies locals i ampliant serveis, amb la incorporació de les empreses gironines d’Infoself Group, Ecolium o Xartic. L’adquisicó de la última operadora, que té especial arrelament a La Garrotxa i amb accés a 25.000 unitats immobiliàries, es va tancar al desembre del 2022.

 

Aquest 2023, ja ha comprat les societats Fibrotel (València) i Wicat (Pirineu lleidatà) . El grup, que actualment està conformat per un total de 13 societats, ha ampliat recentment el seu finançament amb l’emissió d’uns bons convertibles per valor de 6 milions d’euros i ha tancat nous préstecs d’entitats bancàries per uns altres 4,2 milions d’euros.

 

L’increment dels ingressos s’explica pel creixement orgànic del grup i a la seva estratègia de captació de clients centrada en la proximitat. En un context de portabilitats decreixents en el sector, Parlem va tancar el 2022 amb un total de 184.000 serveis contractats entre fix i telefonia mòbil, el que suposa un creixement del 20,1% respecte l’any anterior.

 

L’operadora ha assegurat que té també una de les taxes de cancel·lació d’usuaris “més baixes del sector”, indicador que es va situar en un 1,18% en l’exercici del 2022.

 

Malgrat el creixement en ingressos i clients, l’ebitda consolidat i va tancar l’any amb pèrdues de 2,2 milions a causa de les despeses generades per l’adquisició de companyies i per la seva progressiva integració. Els resultats del segon semestre del 2022, de 700.000 euros en negatiu, ja mostren una millora respecte la primera meitat (-1,5 MEUR) de l’any amb una reducció del 48% de les pèrdues.

 

La cotitzada, que aquest estiu celebrarà dos anys de la sortida a borsa al mercat BME Growth, ha tancat el 2022 amb uns costos financers de 550.000 euros.

 

Per garantir el creixement de Parlem i reforçar la seva solidesa, el grup ha ampliat recentment el seu finançament amb l’emissió d’uns bons convertibles per import de 6 milions d’euros i ha arribat a acords amb entitats bancàries per un valor total de 4,2 milions.

 

Parlem també ha realitzat accions per garantir un creixement sostingut i rendible a partir del quart trimestre de 2023 amb l’adopció d’algunes mesures d’estalvi, com la renegociació de preus i contractes amb proveïdors o el reposicionament de preus i tarifes dels seus productes per d’adequar-los a les necessitats reals dels clients.

 

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió