Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La CUP proposa tornar a votar al Parlament la llei catalana d’habitatge suspesa pel Constitucional

Els anticapitalistes criden ERC, Junts i ECP a donar suport novament a la norma catalana

|

- Publicitat -

La CUP batallarà per tornar a votar la llei catalana que regula el preu de l’habitatge, suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). Així doncs, els anticapitalistes han proposat a ERC, Junts i ECP tornar a registrar al Parlament aquesta llei.

Publicitat

En roda de premsa, la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Sirvent, ha explicat que volen que la norma catalana es torni a votar al ple tenint en compte que els impulsors de la llei espanyola que es votarà dijous al Congrés, PSOE i Podem, asseguren que la norma estatal no limita les administracions autonòmiques. “La llei catalana ens permet demostrar que el 52% del suposat independentisme i el 80% del sobiranisme serveix per garantir drets i defensar una regulació efectiva dels lloguers i no per fer anuncis electorals”, ha avisat Sirvent.

La CUP ja ha fet arribar la seva proposta als partits que li van donar suport inicialment: ERC, En Comú Podem i Junts. De moment, asseguren que les respostes que han obtingut és que estan “oberts a parlar-ne”. “Hi confiem. No concebríem que les forces que hi van donar suport ara no li donin”, ha dit.

Sospiten que el PSOE ho ha fet per electoralisme 

Sirvent també s’ha dirigit al PSOE per avisar que en cas que la llei catalana es torni a votar al Parlament, el partit de Pedro Sánchez “tindrà l’oportunitat de demostrar si està a favor de regular el preu dels lloguers o si la llei espanyola ha estat un mer anunci electoral“. Així mateix, ha dit que la CUP no entendria que hi hagués “cap retrocés” respecte al text de la llei que es va aprovar a la cambra catalana el setembre del 2020. PSC, Cs i PPC hi van votar en contra.

Pel que fa a la llei espanyola que es votarà dijous al Congrés, la CUP considera que és “insuficient” i que suposa el “Cavall de Troia del PSOE perquè l’habitatge continuï en mans del mercat”. La diputada de la CUP al Parlament Montserrat Vinyets ha afegit que la norma és una “catifa vermella” per a les grans empreses perquè entrin al mercat del lloguer de l’habitatge.

“Les liberalitzacions no solucionen el problema de l’habitatge. El problema no és la falta d’habitatge sinó l’acaparament d’habitatge en diferents actors. I aquesta llei no acaba amb aquest acaparament”, ha argumentat.

Et pot interessar  La CUP carrega contra la "insuficient" llei d'habitatge: "No aconsegueix l'objectiu que persegueix"

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió