La República https://www.larepublica.cat Un nou diari per un nou país Tue, 15 Oct 2019 11:03:57 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://www.larepublica.cat/wp-content/uploads/2018/07/cropped-R-LOGO-32x32.png La República https://www.larepublica.cat 32 32 Castellà diu que institucions i ciutadania han d’iniciar un procés “d’insubmissió col·lectiva” https://www.larepublica.cat/noticies/castella-diu-que-institucions-i-ciutadania-han-diniciar-un-proces-dinsubmissio-collectiva/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=castella-diu-que-institucions-i-ciutadania-han-diniciar-un-proces-dinsubmissio-collectiva https://www.larepublica.cat/noticies/castella-diu-que-institucions-i-ciutadania-han-diniciar-un-proces-dinsubmissio-collectiva/#respond Tue, 15 Oct 2019 11:03:26 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188082 Demòcrates apel·la a la "via unilateral" i a la "confrontació democràtica" amb l'Estat per fer efectiva la república

L'entrada Castellà diu que institucions i ciutadania han d’iniciar un procés “d’insubmissió col·lectiva” ha aparegut primer a La República.

]]>
El portaveu polític de Demòcrates, Antoni Castellà, ha assegurat aquest dimarts que si el govern espanyol es tanca a dialogar sobre l’autodeterminació cal fer efectiva la república catalana des de la “via unilateral”, amb “confrontació democràtica” i “cívica” amb el desbordament de l’Estat. Castellà ha elogiat les mobilitzacions d’aquest dilluns a l’aeroport i ha dit que s’ha d’instar el Parlament a aixecar la suspensió de la declaració d’independència. També ha afegit que tant les institucions com la ciutadania han d’iniciar un procés d'”insubmissió col·lectiva” que “desbordi l’estat espanyol per fer efectiva la república”. Castellà ha criticat que s’hagi condemnat a presó els exconsellers per voler seguir en política.

L'entrada Castellà diu que institucions i ciutadania han d’iniciar un procés “d’insubmissió col·lectiva” ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/noticies/castella-diu-que-institucions-i-ciutadania-han-diniciar-un-proces-dinsubmissio-collectiva/feed/ 0
#MarcaEspaña: Un dirigent de Vox estafa 2,5 M€ a l’Estat https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/marcaespana-un-dirigent-de-vox-estafa-25-me-a-lestat/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marcaespana-un-dirigent-de-vox-estafa-25-me-a-lestat https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/marcaespana-un-dirigent-de-vox-estafa-25-me-a-lestat/#respond Tue, 15 Oct 2019 10:32:05 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188062 Francisco Serrano va rebre una subvenció del ministeri d'Indústria per un projecte que no s'ha dut a terme

L'entrada #MarcaEspaña: Un dirigent de Vox estafa 2,5 M€ a l’Estat ha aparegut primer a La República.

]]>
Una associació de consumidors ha criticat que un dirigent de Vox no ha retornat una subvenció de 2,5 milions d’euros. L’exjutge Francisco Serrano, junt amb un altre soci, va crear una societat l’any 2016 per gestionar un projecte que mai es va arribar a executar. Segons FACUA, Bio Wood Niebla només ha entregat al registre mercantil, els comptes de l’any 2017. Ara com ara, el col·lectiu assegura que la fàbrica de combustible no existeix i Hisenda reclama la quantitat de l’ajuda pública a Serrano.

L'entrada #MarcaEspaña: Un dirigent de Vox estafa 2,5 M€ a l’Estat ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/marcaespana-un-dirigent-de-vox-estafa-25-me-a-lestat/feed/ 0
Puigdemont: “La sentència demostra que no tindriem un judici just a Espanya” https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/puigdemont-la-sentencia-demostra-que-no-tindriem-un-judici-just-a-espanya/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=puigdemont-la-sentencia-demostra-que-no-tindriem-un-judici-just-a-espanya https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/puigdemont-la-sentencia-demostra-que-no-tindriem-un-judici-just-a-espanya/#respond Tue, 15 Oct 2019 10:03:59 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188051 El president legítim demanarà la restitució dels seus drets com a diputat del Parlament

L'entrada Puigdemont: “La sentència demostra que no tindriem un judici just a Espanya” ha aparegut primer a La República.

]]>
Carles Puigdemont, a les portes de la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, ha assegurat que la sentència del Procés demostra com “no tindriem un judici just a Espanya”. El president legítim demanarà la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat del Parlament després que el Tribunal Suprem l’hagi aixecat la suspensió. Després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi emès una nova euroordre contra ell sota els delictes de sedició i malversació, Puigdemont ha assegurat que la justícia espanyola haurà “d’explicar el canvi de delicte” pel qual es demana la seva extradició. “Estem acostumats a la creativitat de la justícia espanyola”.

Sobre el fet que la nova euroordre sigui només per a ell i no per als exconsellers que estan a l’exili, Puigdemont ha apuntat que aquesta és la “novetat” de la nova euroordre. Els seus advocats estan “analitzant totes les circumstàncies”, ha dit l’expresident, que ha mostrat la seva confiança en la justícia de Bèlgica, on ha apuntat que “sí que hi ha separació de poders”.

L'entrada Puigdemont: “La sentència demostra que no tindriem un judici just a Espanya” ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/puigdemont-la-sentencia-demostra-que-no-tindriem-un-judici-just-a-espanya/feed/ 0
Un noi ferit a l’aeroport del Prat perd un ull https://www.larepublica.cat/noticies/un-noi-ferit-a-laeroport-del-prat-perd-un-ull/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=un-noi-ferit-a-laeroport-del-prat-perd-un-ull https://www.larepublica.cat/noticies/un-noi-ferit-a-laeroport-del-prat-perd-un-ull/#respond Tue, 15 Oct 2019 09:40:56 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188024 Les primeres informacions apunten que hauria rebut l'impacte d'una pilota de goma, element prohibit a Catalunya, per part d'un agent de la policia espanyola,

L'entrada Un noi ferit a l’aeroport del Prat perd un ull ha aparegut primer a La República.

]]>
Un noi de 22 anys ha perdut un ull, després de rebre l’impacte d’una bala de goma per part de la policia espanyola, segons apunten les primeres informacions. El jove ha patit un esclat del globus ocular amb múltiples ferides facials, un diagnòstic que amb tota probabilitat el portarà al quiròfan. Durant les càrregues policials a l’aeroport del Prat, els Mossos d’Esquadra van utilitzar projectils de foam, degut que el Parlament va prohibir l’ús de les bales de goma a Catalunya.

 

L'entrada Un noi ferit a l’aeroport del Prat perd un ull ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/noticies/un-noi-ferit-a-laeroport-del-prat-perd-un-ull/feed/ 0
Mossos al servei del país i no al servei de l’estat repressor espanyol https://www.larepublica.cat/opinio/mossos-al-servei-del-pais-i-no-al-servei-de-lestat-repressor-espanyol/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mossos-al-servei-del-pais-i-no-al-servei-de-lestat-repressor-espanyol https://www.larepublica.cat/opinio/mossos-al-servei-del-pais-i-no-al-servei-de-lestat-repressor-espanyol/#respond Tue, 15 Oct 2019 09:20:08 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188013 Si el Govern no sap controlar els efectius de la policia catalana, que siguin ells els que prenguin decisions 

L'entrada Mossos al servei del país i no al servei de l’estat repressor espanyol ha aparegut primer a La República.

]]>
Si el Govern no sap controlar els efectius de la policia catalana, que siguin ells els que prenguin decisions 

Si el Govern i els líders independentistes ens demanen que protestem i desobeïm cal que ells col•laborin en fer-ho possible i guanyador. És inadmissible que en uns moments com aquest els Mossos comparteixin informació i coordinació amb les forces repressores i d’ocupació.

Això ja passava a les colònies i a les dictadures, les policies repressores de les metròpolis utilitzaven originaris de la colònia per fer la força de capçalera de qualsevol repressió, i és el que intenten fer ara amb els Mossos.

Ahir la gent va fer la feina, ha estat un èxit la convocatòria del Tsunami democràtic i cal que això continuí, sense els Mossos col.laborant en la repressió al seu propi poble, l’estat espanyol entraria en crisi. Durant la jornada de dilluns han estat desbordats, us imagineu sense la col•laboració eficient de la policia catalana?

I segurament cal fer-ho de manera intel•ligent, no coordinar-nos amigablement com si no passes res, cal recuperar l’esperit dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils i el de l’1-O, i si cal que els Mossos que estimen aquest país facin gestos, de baixes per objecció de consciència i altres actituds que poden fer molt bé, per cert els sindicats dels Mossos en la seva majoria no ajuden gaire, sembla que estan més contents amb ser dirigits per la policia espanyola que no pas pel govern català.

Estic segur que milers de Mossos ho estan passant malament per haver de reprimir a la seva pròpia ciutadania que només vol expressar el seu dret a la democràcia. Conseller Buch crec que pots fer-ho molt millor com va fer en el seu dia Joaquim Forn. Sóc conscient que et pot costar la presó, però per això ens hi posem per aconseguir la independència del nostre país.

 

 

 

L'entrada Mossos al servei del país i no al servei de l’estat repressor espanyol ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/opinio/mossos-al-servei-del-pais-i-no-al-servei-de-lestat-repressor-espanyol/feed/ 0
‘Hackegen’ un dels comptes de Twitter de Correus: “Som experts en el transport de droga” https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/hackegen-un-dels-comptes-de-twitter-de-correus-som-experts-en-el-transport-de-droga/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hackegen-un-dels-comptes-de-twitter-de-correus-som-experts-en-el-transport-de-droga https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/hackegen-un-dels-comptes-de-twitter-de-correus-som-experts-en-el-transport-de-droga/#respond Tue, 15 Oct 2019 09:00:50 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188012 La companyia d'enviaments demana que els usuaris no facin cas als missatges

L'entrada ‘Hackegen’ un dels comptes de Twitter de Correus: “Som experts en el transport de droga” ha aparegut primer a La República.

]]>
Correus ha denunciat que un dels seus comptes de Twitter ha estat atacat i per aquesta raó ha fet una crida a “no fer cas de segons quins missatges”. El compte fals de la companyia d’enviaments ha publicat escrits com “el nostre servei és una basura, però som experts en el transport de drogues”.

L'entrada ‘Hackegen’ un dels comptes de Twitter de Correus: “Som experts en el transport de droga” ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/altres-categories/virals/hackegen-un-dels-comptes-de-twitter-de-correus-som-experts-en-el-transport-de-droga/feed/ 0
Un periodista català agraeix l’acció policial contra els manifestants independentistes https://www.larepublica.cat/noticies/un-periodista-catala-agraeix-laccio-policial-contra-els-manifestants-independentistes/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=un-periodista-catala-agraeix-laccio-policial-contra-els-manifestants-independentistes https://www.larepublica.cat/noticies/un-periodista-catala-agraeix-laccio-policial-contra-els-manifestants-independentistes/#respond Tue, 15 Oct 2019 08:31:50 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=188000 "El meu aplaudiment als Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil... Sou molt bons", ha afirmat Josep Pedrerol

L'entrada Un periodista català agraeix l’acció policial contra els manifestants independentistes ha aparegut primer a La República.

]]>
L’unionisme, més enllà de l’àmbit polític, ha desplegat el seu aparell mediàtic per combatre els efectes de la sentència del Procés. Josep Pedrerol va utilitzar el seu programa esportiu, El Chiringuito, per donar un missatge d’agraïment als cossos policials que van protagonitzar les càrregues de l’aeroport del Prat. “El meu aplaudiment als Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil… Sou molt bons”, apunta Pedrerol. Lluny d’aturar-se, el periodista català carrega contra el comunicat del Barça i lloa la neutralitat de l’Espanyol.

 

L'entrada Un periodista català agraeix l’acció policial contra els manifestants independentistes ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/noticies/un-periodista-catala-agraeix-laccio-policial-contra-els-manifestants-independentistes/feed/ 0
Comín, sobre la tercera euroordre: “Bèlgica ens ofereix totes les garanties” https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/comin-sobre-la-tercera-euroordre-belgica-ens-ofereix-totes-les-garanties/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=comin-sobre-la-tercera-euroordre-belgica-ens-ofereix-totes-les-garanties https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/comin-sobre-la-tercera-euroordre-belgica-ens-ofereix-totes-les-garanties/#respond Tue, 15 Oct 2019 08:16:31 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=187992 Respecte del bloqueig de l'aeroport, el conseller a l'exili fa una crida "a que la gent no s'aturi, dins l'acció pacífica i no violenta"

L'entrada Comín, sobre la tercera euroordre: “Bèlgica ens ofereix totes les garanties” ha aparegut primer a La República.

]]>
Toni Comín assegura que “Bèlgica ens ofereix totes les garanties” a l’hora d’afrontar una nova euroordre. El conseller de Salut a l’exili situa la sentència del Tribunal d’Schleswig – Holstein, el document del Grup de Treball de les Nacions Unides per les Detencions Arbitràries, la demanda al Tribunal de Justícia de la Unió Europea i la demanda civil contra Llarena com a elements per contextualitzar el nou capítol de la batalla judicial a Europa.

La sentència del Procés, segons Comín, és el “col·lapse de l’estat de Dret i presenta com a delicte el dret de manifestació”. El dirigent del Consell per la República anima la ciutadania a seguir “manifestant-se dins del marc de l’acció no violenta i pacífica”. Pel que fa a l’aixecament de la suspensió com a diputat del Parlament, Toni Comín ha confirmat que delegarà el seu vot a Sergi Sabrià.

L'entrada Comín, sobre la tercera euroordre: “Bèlgica ens ofereix totes les garanties” ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/resposta-a-la-sentencia/comin-sobre-la-tercera-euroordre-belgica-ens-ofereix-totes-les-garanties/feed/ 0
Marlaska diu que els serveis d’intel·ligència investiguen qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic https://www.larepublica.cat/noticies/marlaska-diu-que-els-serveis-dintelligencia-investiguen-qui-hi-ha-darrere-del-tsunami-democratic/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marlaska-diu-que-els-serveis-dintelligencia-investiguen-qui-hi-ha-darrere-del-tsunami-democratic https://www.larepublica.cat/noticies/marlaska-diu-que-els-serveis-dintelligencia-investiguen-qui-hi-ha-darrere-del-tsunami-democratic/#respond Tue, 15 Oct 2019 07:46:08 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=187977 Les paraules del ministre d'Interior en funcions arriben després de l'èxit del bloqueig a l'aeroport del Prat

L'entrada Marlaska diu que els serveis d’intel·ligència investiguen qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic ha aparegut primer a La República.

]]>
Fernando Grande – Marlaska ha anunciat que s’està investigan qui hi ha al darrere del Tsunami Democràtic, el moviment que durant la jornada de dilluns va fer una crida a bloquejar l’aeroport del Prat. “Els nostres serveis d’intel·ligència són molt eficaços i acabarem sabent qui hi ha al darrere”, ha expressat el ministre d’Interior en funcions.

 

L'entrada Marlaska diu que els serveis d’intel·ligència investiguen qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/noticies/marlaska-diu-que-els-serveis-dintelligencia-investiguen-qui-hi-ha-darrere-del-tsunami-democratic/feed/ 0
Òmnium promou una campanya d’autoinculpacions als jutjats https://www.larepublica.cat/noticies/omnium-promou-una-campanya-dautoinculpacions-als-jutjats/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=omnium-promou-una-campanya-dautoinculpacions-als-jutjats https://www.larepublica.cat/noticies/omnium-promou-una-campanya-dautoinculpacions-als-jutjats/#respond Tue, 15 Oct 2019 07:21:12 +0000 https://www.larepublica.cat/?p=187965 L'entitat difon un vídeo amb lema 'Contra la sentència, reincidència'

L'entrada Òmnium promou una campanya d’autoinculpacions als jutjats ha aparegut primer a La República.

]]>
Òmnium ha llançat una campanya perquè la ciutadania ompli els jutjats de tot Catalunya d’autoinculpacions. “Som culpables per manifestar-nos, per votar, per desobeir pacíficament”, manifesten les personalitats que ha través del vídeo es declaren culpables. Entre ells apareixen la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, els periodistes Quim Masferrer i Empar Moliner; el cantant Cesc Freixas i el director teatral Oriol Broggi. Amb el lema ‘Contra la sentència, reincidència’, Òmnium insta els ciutadans a autoinculpar-se pels mateixos delictes a què han estat condemnats els líders polítics i socials independentistes, que sumen un total de 100 anys de presó. L’entitat posa a disposició un formulari i un calendari per facilitar els tràmits.

 

L'entrada Òmnium promou una campanya d’autoinculpacions als jutjats ha aparegut primer a La República.

]]>
https://www.larepublica.cat/noticies/omnium-promou-una-campanya-dautoinculpacions-als-jutjats/feed/ 0