Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Famílies es concentren a les portes d’escoles i instituts de Sant Andreu contra la massificació i els ‘bolets’

ACN Barcelona.-Desenes de famílies s’han concentrat a les portes de diverses escoles i instituts del districte de Sant Andreu per protestar contra la massificació i els ‘bolets’. La Coordinadora d’Associacions […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-Desenes de famílies s’han concentrat a les portes de diverses escoles i instituts del districte de Sant Andreu per protestar contra la massificació i els ‘bolets’. La Coordinadora d’Associacions de Mares i Pares del districte els ha convocat a les 9, coincidint amb l’inici de curs, per exigir al Consorci d’Educació de Barcelona una millor planificació i inversió per garantir places públiques de proximitat suficients. Al seu parer, els anomenats ‘bolets’ no solucionen els problemes derivats de la manca d’oferta de places públiques, sinó que afavoreixen la massificació a les aules. Les famílies s’han manifestat en centres com l’Escola Pegaso, El Sagrer, el Turó Blau, l’Escola Maquinista, l’Eulàlia Bota, el Doctor Ferran i Clua o l’Institut Doctor Puigvert.

Els concentrats portaven una pancarta amb el lema ‘Prou improvisar en educació. Ens afecta a totes. Per una educació de proximitat i sense massificacions’. La coordinadora lamenta la “deficient i contraproduent planificació de places educatives públiques”, que implica una “expulsió” cap a la xarxa privada i concertada. Al seu parer, la “improvisació és la metodologia” del Consorci, amb augments de ràtios, barracons “re-reutilitzats” i “formació contant de ‘bolets'”.El resultat d’aquests polítiques educatives, continuen, són sis bolets nous al districte i ràtios mantingudes o augmentades “a màxims excepcionals o per sobre de la llei en molts centres”. A més, la coordinadora alerta que al districte s’estan construint milers d’habitatges nous. “On se suposa que rebran l’educació que els pertoca tots els infants de les famílies dels barris i de les nouvingudes?”, ha preguntat.

Relacionats