Diumenge, 22 de Setembre de 2019 - Edició 423
La República

Facua mostra la seva “moderada satisfacció” per la decisió del TJUE sobre les hipoteques amb IRPH

ACN Barcelona.-Facua-Consumidors en Acció ha mostrat la seva “moderada satisfacció” després que l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) hagi conclòs que els préstecs hipotecaris referenciats […]

Avatar
Agències 10/09/2019

ACN Barcelona.-Facua-Consumidors en Acció ha mostrat la seva “moderada satisfacció” després que l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) hagi conclòs que els préstecs hipotecaris referenciats a l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) són “poc transparents” i poden ser abusius. L’organització ha esperat que el TJUE resolgui a començaments del 2020 “a favor dels consumidors i això derivi en una cascada de resolucions judicials” que facin als bancs retornar les quantitats corresponents als consumidors. Facua ha recordat que hi ha nombrosos procediments judicials “paralitzats” fins que el TJUE prengui la decisió final.

En aquest sentit, ha apuntat que en cas que la sentència sigui favorable hi haurà una “allau” de noves demandes, com va passar amb les clàusules sòl. Facua ha recordat que la decisió de l’advocat general del TJUE no és vinculant però ha apuntat que els jutges “acostumen a seguir la direcció marcada pels advocats generals”.

Relacionats