Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

Fachin trenca el silenci contra els comuns a Barcelona: “L’espai és irreformable”

Encara no s’havia pronunciat públicament sobre la candidatura a la investidura d’Ada Colau

Redacció
Redacció 08/06/2019

L’exdirigent dels comuns, Albano Dante Fachin, encara no s’havia pronunciat públicament sobre la candidatura a la investidura de la seva líder a Barcelona, Ada Colau, però aquest dissabte ha trencat el silenci a Twitter: “L’espai és irreformable. A partir d’avui ja no hi ha ni espai. Han triat règim, corrupció, politiqueria i Monarquia”, ha escrit.

Segons ell, els comuns “no fan un pacte pragmàtic per cap revolució a Barcelona”, sinó que estan duent a terme “una operació de gran abast” . “És perpetuar-se a costa de fer de crossa del més fosc del Règim del 78. No és una renuncia moral. És política i és definitiva. Ja està”, ha assegurat per a apuntar que “a la resta només ens queda construir, desobeir i posar el cos”.

“I si cal assumir contradiccions, amb els reprimits i no amb els repressors”, ha afegit, en relació a les raons per les quals ha dit no haver parlat fins ara: perquè “en política assumir contradiccions és imprescindible”, perquè  dins l’equip d’Ada Colau hi ha grans treballadors i perquè creu que un pacte amb ERC a la capital catalana tampoc seria progressista.

Relacionats