Dissabte, 23 Febrer 2019

Espanya es bolca en Franco

El Valle de los Caídos registra un gran augment de visites

|

Segueix-nos a

Des de l’agost d’aquest any, s’observen llargues cues, nostàlgics o curiosos volen entrar al Valle de los Caídos. El monument és un dels pocs exemples d’arquitectura feixista de l’Estat, alhora que ha estat descrit com una “exhibició de ciclòpia de kitsch cristiano”. Va ser construït per presos del franquisme entre el 1949 i el 1958. Les obres van ser pensades pels arquitectes Pedro Muguruza y Diego Méndez; les escultures són de Juan de Ávalos y Taborda.

   

Aquest setembre, el monument en honor del franquisme ha rebut 53.072 tal com informa l’agència EFE. Aquesta xifra correspon a un augment del 113% respecte a l’any passat. El setembre del 2017, 24.908 persones van visitar el monument feixista. D’ençà que es va anunciar la retirada de les despulles del general rebel Francisco Franco, el monument ha estat visitat per 151.365 persones. 84.369 més que l’any anterior.

L’agost passat es va aprovar el decret llei de modificació de la Llei de Memòria Històrica, cosa que va posar l’atenció pública sobre el Valle de los Caídos. Tot fa suposar que les xifres augmentaran durant el que queda l’any, més quan la família vol portar les cendres en un temple més accessible, com el de l’Almudaina de Madrid.


Seguiu-nos a:

MÉS LLEGITS

571 Seguir
61,939 Seguir