Dijous, 23 de Maig de 2019 - Edició 301
La República

ERC planteja una nova ubicació pel CAP del Raval

Avui, dimarts 12 de març, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha plantejat traslladar el CAP del Raval Nord al solar que hi ha a la Facultat de […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 12/03/2019
Mural d'Eduardo Chillida al MACBA, 1998

Avui, dimarts 12 de març, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha plantejat traslladar el CAP del Raval Nord al solar que hi ha a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Un solar que actualment es fa servir per fer-hi les pràctiques de la carrera d’arqueologia.

L’Ajuntament de Barcelona, doncs, ha mostrar la voluntat d’estudiar la proposta d’ERC d’ubicar el CAP Raval Nord en un solar que forma part del recinte de la Facultat de Geografia i Història de la UB, i que està davant del MACBA. El consistori estudiarà aquesta proposta, avançada pel diari El Periódico, com totes les que han estat sobre la taula. Fonts de Salut, per la seva part, insten l’Ajuntament a fer el plantejament formal perquè així el departament ho pugui estudiar detalladament. També insisteixen que la prioritat és tancar una solució abans de les eleccions municipals.

La proposta però ha estat rebutjada el mateix dia per les autoritats universitàries. Des de la universitat s’ha demanat que es “respectin aquests terrenys, descrits com a zona verda i que aporten valor acadèmic, cultural i social al barri”, i que es busquin altres opcions per donar resposta, ha afegit, “a les legítimes necessitats dels veïns del Raval”.

Relacionats