Dimecres, 19 de Juny de 2019 - Edició 328
La República

L’entitat espanyolista S’ha Acabat! demana a la JE que obligui a la UAB a retirar els murals independentistes

L’entitat S’ha Acabat reclama a la Junta Electoral que doni un termini a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per retirar els murals i pintades independentistes tal com fa sis […]

Avatar
Agències 17/04/2019
Pintades a la UAB
L’entitat S’ha Acabat reclama a la Junta Electoral que doni un termini a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per retirar els murals i pintades independentistes tal com fa sis dies va ordenar la Junta Electoral Provincial de Barcelona. A través d’un comunicat, l’entitat també demana a la Junta que informi la universitat de les responsabilitats administratives i penals que podria incórrer en cas de no complir el requeriment. I és que l’entitat denuncia que encara hi ha pintades “de caràcter independentista” a les parets de la universitat i que algunes s’han esborrat només parcialment “o de manera molt deficient”. A més, S’ha Acabat avança que convocarà una concentració a la plaça Cívica de la UAB en cas que la universitat no retiri els morals pròximament.
La Fiscalia investiga “conductes coactives” d’un grup d’estudiants de la UAB quan hi va assistir Álvarez de Toledo

També s’ha conegut avui que la Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d’investigació per les “conductes coactives” d’un grup d’estudiants de la UAB el dia 11 d’abril per l’acte de l’associació S’ha acabat al qual va assistir la candidata del PP per Barcelona en les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, entre d’altres dirigents polítics populars i de Cs. En un decret, la Fiscalia Superior remet a la Fiscalia de Sabadell (Barcelona) la investigació de la denúncia que ha presentat el diputat de Cs Carlos Carrizosa.

El ministeri públic assenyala que uns grups d’ideologia contrària als membres de S’ha acabat van fer convocatòries “amb l’objectiu de ‘rebentar'” les d’aquesta associació i que el dia 11 van provar d’impedir als conferenciants i al públic accedir a l’acte ‘Davant dels nacionalismes i populismes, Europa’.

Relacionats