Dijous, 18 de Juliol de 2019 - Edició 357
La República

Enric Pons, una víctima de l’especulació

L’exdibuixant de l’editorial Bruguera Enric Pons va morir aquest dissabte a Barcelona als 85 anys a causa de complicacions d’una recent operació mèdica. Pons, veí de Sagrada Família, es trobava […]

Redacció
Redacció 11/02/2019
Twitter

L’exdibuixant de l’editorial Bruguera Enric Pons va morir aquest dissabte a Barcelona als 85 anys a causa de complicacions d’una recent operació mèdica. Pons, veí de Sagrada Família, es trobava en una situació econòmica precària i havia estat a punt de ser desnonat: pagava de lloguer 530 euros, gairebé la totalitat de la seva pensió de jubilació, de 600 euros. De fet, vivia gràcies a l’ajuda de l’antiga Casa de Cadis de Barcelona, un alberg autogestionat destinat a donar a servei a persones sense sotre. Fa uns dies, Pons va rebre una donació anònima des de Madrid de 10.000 euros, dels quals en va entregar la meitat als residents de la Casa de Cadis.


L’activista Lagarder Danciu, que va anunciar la mort del dibuixant a les xarxes socials, va expressar que Pons “va ser i serà el gran dibuixant de la Bruguera oblidat com molts avis que moren sols”.

Relacionats