Diumenge, 18 d'Agost de 2019 - Edició 388
La República

Els socis de l’Orfeó Català aproven els comptes del 2018 i el pressupost per al 2019

ACN Barcelona.-L’Assemblea General de Socis de l’Orfeó Català, reunida al Petit Palau aquest dimarts, va aprovar “per àmplia majoria” l’informe de gestió de la Junta Directiva de la institució, l’estat […]

Avatar
Agències 12/06/2019

ACN Barcelona.-L’Assemblea General de Socis de l’Orfeó Català, reunida al Petit Palau aquest dimarts, va aprovar “per àmplia majoria” l’informe de gestió de la Junta Directiva de la institució, l’estat de comptes de l’exercici 2018 i el pressupost per al 2019, segons ha informat en un comunicat. Durant l’acte, en què també es van lliurar les medalles als socis amb més de 25 i 50 anys d’antiguitat a l’entitat, la presidenta, Mariona Carulla, i el director general, Joan Oller, van fer un repàs de les activitats més destacades dels cors de l’exercici passat, així com de les que han de tenir lloc en el futur a curt i mig termini. El ‘Carmina Burana’ participatiu al Palau amb 450 cantaires, ha estat una altra de les activitats destacades.

Pel que fa al Cor de Cambra, en va destacar la participació amb Mark Padmore i Philippe Jaroussky al cicle Palau Grans Veus. I fent referència al Cor Jove de l’Orfeó Català, Oller en va destacar l’estrena del ‘Requiem’ d’Albert Guinovart amb gira a Palma, Girona, Barcelona, Esplugues de Llobregat i Cervera.Del Cor de Noies el director general va ressaltar la participació al ‘Symphonic Project’ dels Amics de les Arts. El programa ‘Ressons’ de l’antiga Europa interpretat a Barcelona, Tremp i Berga. I el concert del Cor de Noies amb el Mädchenchor de Hannover que van fer al Palau i a Cervera.Pel que fa al Cor Infantil, en va remarcar la participació a ‘La Marató’ de TV3 del 2018, dedicada a la investigació contra el càncer, El concert desconcertant d’Antoni Ros Marbà, amb l’Orfeó Català i Txiki de l’Orfeón Donostiarra i l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigits per Manel Valdivieso, i les cantates infantils que van interpretar el cors Infantil i Mitjans, dirigits per Francesc Llongueres i Manuel Valdivieso.Més enllà de la família coral, Oller també va fer referència al projecte social i educatiu Clavé XXI, format per 1.900 cantants, i en va recordar el Concert de Fi de Curs, dedicat a la música moderna.

Relacionats