Dimarts, 17 de Setembre de 2019 - Edició 418
La República

Els eurodiputats de l’ALE també donen suport a la consulta d’Arenys

Els set eurodiputats de l’Aliança Lliure Europea (ALE), l’únic grup de l’Eurocambra centrat en la defensa de l’autodeterminació dels pobles, donen ple suport a la consulta per la Independència d’Arenys de Munt, assegurant que el plebiscit d’aquest diumenge és una ‘política de radicalitat democràtica’. Els europarlamentaris celebren que a Arenys s’hi exerceixi de manera lliure el dret de decidir, tot recordant que ‘l’autodeterminació és, en realitat, un pas més cap a la democratització de la societat, tal com ho van ser, fa pocs segles, la llibertat de pensament, el dret al vot o la llibertat d’associació’. Els suports del partit Gal·lès, l’SNP escocès, la Nova Aliança Flamenca, el partit de la Nació Corsa i el partit pels drets humans en una Letònia Unida han estat vehiculats gràcies a la intervenció de l’europarlamentari d’ERC, Oriol Junqueras, el setè i últim signant del manifest de suport.

Redacció
Redacció 10/09/2009

El manifest, promogut per Oriol Junqueras (ERC), afirma que els ciutadans han de poder decidir sobre tots els aspectes de la vida pública, inclòs a quin estat volen pertànyer. Així mateix, el document sosté que el dret de l’autodeterminació és un graó més cap a la democratització de la societat, tal com en el seu dia ho van ser la llibertat de pensament, el dret de vot o la llibertat d’associació’.

Signen els suports des d’Estrasburg els europarlamentaris Jill Evans (Partit Gal·lès), Ian Hudghton (Partit Nacional Escocès), Frieda Brepoels (Nova Aliança Flamenca), Alyn Edward Smith (Partit Nacional Escocès), François Alfonsi (Partit de la Nació Corsa), Tatjana Ždanoka (Pels Drets Humans en una Letònia Unida) i Oriol Junqueras Vies (Esquerra Republicana de Catalunya)

Relacionats