Dijous, 19 de Setembre de 2019 - Edició 420
La República

Els enemics de la normalització del català a les Balears es mobilitzen

Un centenar d’elements contraris a la normalització del català es van concentraren ahir davant el Consolat de Mar -seu de l’ajuntament de Palma- per demanar que els coneixements de català siguin considerats un simple mèrit per accedir a una plaça en el servei de salut de les Illes Balears i no un requisit, tal com planteja l’esborrany de decret que prepara la conselleria de Salut i Consum.

La protesta, convocada pel Sindicat d’infermeria (Satse) i el Sindicat mèdic (Simeba. La protesta, a més de professionals sanitaris, va congregar membres destacats de grupuscles anticatalanistes que havien anunciat el suport a la convocatòria. Hi eren el promotor del boicot als productes etiquetats en català, William Vega, president de l’associació Colòmbia Unida a Balears (Asocolombia), i Jorge Campos, portaveu del Círculo Balear. La convocatòria tingué també el suport del partit de Rosa Díez (UPyD), de Ciudadanos, com també del PP i del Col·legi de Metges. UGT i CCOO, que donen suport a la reivindicació, van titllar d’irresponsable la concentració.

Redacció
Redacció 07/11/2008

La resposta dels partidaris de la normalitat lingüística a les Illes respondran aquesta tarda amb una concentració a les set de la tarda al mateix escenari, davant el Consolat de Mar. Sota el lema ‘hi tenim dret, a ser atesos en la nostra llengua a la salut pública’. L’entitat, que s’ha constituït recentment, agrupa un grup de pacients que han tengut problemes per parlar en català dins l’àmbit sanitari i que s’han organitzat per reivindicar els seus drets. El Comitè té el suport de l’Oficina dels Drets Lingüístics. La concentració és la primera passa d’una campanya adreçada als centres sanitaris.

Relacionats