Dimarts, 20 d'Agost de 2019 - Edició 390
La República

Els centres educatius seran vigilats per una entitat contrària a la immersió lingüística

Els més de 2.300 centres d’educació infantil, primària i secundària de titularitat pública que hi ha a Catalunya hauran d’enviar abans del 15 de gener a la ‘Asamblea por una […]

Avatar
Agències 13/12/2018
Un grup d'alumnes de 4t d'ESO

Els més de 2.300 centres d’educació infantil, primària i secundària de titularitat pública que hi ha a Catalunya hauran d’enviar abans del 15 de gener a la ‘Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB)’, una entitat contrària a la immersió lingüística, el seu projecte lingüístic.

Segons ha avançat ‘eldiario.es’, és la resolució de la Comissió de Transparència després que la presidenta de l’AEB, Ana Losada, demanés la informació de les hores de castellà que fan a les escoles a Educació. El Departament, que el mes de juny ja va ordenar als centres que publiquessin els projectes a les seves pàgines web, va respondre a Losada que podria trobar la informació a Internet, però en no estar completa, Losada es va dirigir a la comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública. L’organisme ha obligat a la Generalitat a demanar que siguin els centres qui trametin els projectes a Losada. En una circular enviada aquest dilluns, el Departament ha traslladat la petició als directors per a que ho facin efectiu abans del 15 de gener.

Fonts del Departament han defensat, per Transparència, que aquesta informació dels centres, el projecte educatiu i també el lingüístic, així com altres documents de funcionament intern, siguin públics i de fàcil accés per a totes les famílies que el vulguin consultar, i per això, el mes de juny ho van incloure a les instruccions del curs 2018-2019. Les mateixes fonts però, justifiquen l’absència dels projectes en alguns centres per falta de temps.

Relacionats