Dissabte, 24 d'Agost de 2019 - Edició 393
La República

Els 203.969 habitants de Sabadell tindran la seva consulta

Sabadell també decidirà. Així s’ha acordat aquest divendres en la reunió constitutiva de la Plataforma Sabadell per l’Autodeterminació, que de moment agrupa representants d’una quinzena d’entitats de la cinquena ciutat catalana més poblada. En una reunió que va aplegar prop d’un centenar de sabadellencs, els impulsors de la iniciativa van anunciar que treballen per consultar la població el proper 25 d’abril amb una pregunta que interpel·larà els ciutadans sobre la llibertat de la nació catalana, i que no establirà cap vinculació posterior amb la Unió Europea. Els impulsors desconfien que la majoria del PSC de Manuel Bustos aprovi la moció de suport, però asseguren que tiraran endavant la consulta tot i un hipotètic ‘no’ de l’Ajuntament.

Redacció
Redacció 23/11/2009

La voluntat de la Plataforma Sabadell per l’Autodeterminació és aconseguir la mobilització ciutadana i aconseguir que el debat sobre l’autodeterminació arribi al carrer.

Respecte a la possible oposició de l’Ajuntament, liderat per una majoria socialista de 13 diputats, els organitzadors no ho veuen important, ja que amb el voluntariat de tots aquells sabadellencs que vulguin tirar endavant la consulta n’hi haurà prou. Tot i això, es presentarà la moció al ple municipal per forçar les forces municipals a pronunciar-se.

El principal problema de la consulta de Sabadell serà logístic, ja que caldrà habilitar un gran nombre de seus perquè puguin votar els més de 150.000 sabadellencs que seran cridats a votar. De moment ja s’han compromès a celebrar la consulta en la darrera onada per tal de disposar de mesos per preparar la logística, i s’han articulat en una sèrie de comissions per tal de trobar locals i finançament per tirar endavant el referèndum.

Pel que fa a la pregunta de les butlletes electorals, la comissió organitzadora treballa per preguntar als sabadellencs sobre la llibertat de la nació catalana, entesa com a Països Catalans, i defensa que no sigui necessària la inclusió de cap referència a la pertinença a la Unió Europea.

Relacionats