Dijous, 18 de Juliol de 2019 - Edició 357
La República

El vídeo definitiu que destrossa Marchena com a magistrat i president de la sala del TS

Així queda retratat el jutge quan tracta els testimonis de la defensa i de les acusacions

Gerard Sesé
Gerard Sesé 14/05/2019
Pla general del magistrat president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, entrant a l'edifici després de sortir del seu cotxe, el 14-2-19 (horitzontal).

El jutge Manuel Marchena, president de la sala del Tribunal Suprem espanyol on es practica el judici farsa contra els presos polítics independentistes, ja fa dies que no dissimula. El seu posat prepotent i vehement contra els testimonis cridats per les defenses xoca frontalment amb la permissivitat i benevolència amb què va tractar els testimonis de les acusacions, especialment el dels policies espanyols i guàrdies civils.

Avui ha estat indecent el tracte de part que ha dirigit el magistrat durant l’interrogatori de l’advocat Benet Salellas a la filòsofa Marina Garcés. De fet, els mateixos presos polítics s’han fet ressò a les xarxes de l’escàndol i vergonya de l’escena i, especialment, si es compara amb altres testimonis.

Marchena no ha deixat respondre Garcés sobre què va sentir l’1-O ni tampoc parlar d’emocions com la por. El seu tracte ha estat molt dur contra Salellas i fins que l’advocat no ha renunciat a fer més preguntes no ha cessat. Quan Salellas ha desistit, sense por a demostrar la seva arbitrarietat, Marchena ho ha celebrat amb un “Así, mucho mejor”.

Els testimonis que van exercir els agents de la Policía Nacional i la Guardia Civil estaven plens d’emocions, sentiments i narratives sensorials i subjectives basades en la seva percepció dels fets: “cares d’odi, rateres, escenari dantesc, por, angoixa” fins i tot amb teatre “uff, és que ho recordo i…”. Més escandalós és recordar que va deixar al Coronel Baena (en Tácito) usar el terme “període insurreccional” per a referir-se als moments posterios a l’1-O.

Aquest és el vídeo que destrossa Marchena com a magistrat i president de la sala del TS:

Relacionats