Dilluns, 23 de Setembre de 2019 - Edició 424
La República

El Termcat presenta una eina lliure per a la creació de diccionaris terminològics

El termcat presenta el GesTerm (gestor de terminologia), una eina que facilita l’elaboració de diccionaris multilingües especialitzats i que es pot descarregar lliurement des del web del TERMCAT. El GesTerm és un gestor de terminologia que facilita les principals tasques associades al treball terminològic: creació i manteniment de fitxes terminològiques amb diversos camps com ara denominacions, definicions, equivalències, etc., cerques avançades de la informació i generació de documents amb format de diccionari que es poden imprimir i compartir.

Redacció
Redacció 28/02/2008

Es tracta d’una aplicació multiplataforma que es pot utilitzar en un entorn Windows però també en altres entorns com Linux. A més, el Termcat posa a disposició de la comunitat el codi font per a qui vulgui continuar desenvolupant-la. Actualment, la interfície està disponible únicament en català però està previst traduir-la ben aviat a altres llengües.

L’eina pot ser de gran ajuda per a totes aquelles persones que, per motius diversos, hagin tingut la necessitat d’aplegar la terminologia d’un àmbit determinat. El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de promoure i coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Relacionats